Deprem sonrası binlerce gönüllü bölgeye gitmeyi bekliyor: Yardım için havalimanına akın ettiler

Tüm Türkiye, dün Kahramanmaraş'tan gelen iki depremle yıkılırken, çeşitli bölgelerden vatandaşlar yardım için afet bölgesine gitmeyi bekliyor. Dün 21.51'de AFAD tarafından gönüllülere gönderilen mesajın ardından İstanbul Havalimanı'na binlerce insan akın etti. KARAR'a konuşan gönüllüler 12 saati aşkın süredir havalimanında afet bölgesine gitmeyi bekliyor. Gönüllüler, " 'Tatile gitmiyoruz, gönderin artık bizi' dedik ama yine de nafile" diyerek, bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Kahramanmaraş, ilk olarak Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 şiddetindeki depremlerle yıkıldı. Meydana gelen bu depremlerden yalnız Kahramanmaraş değil 10 il daha şiddetli bir şekilde etkilendi.

Türkiye’nin yasa boğulduğu depremlerde Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay da binlerce insan hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Saat 09.30 güncellemesi ile yapılan açıklamada 3 bin 381 vatandaşımız hayatını kaybederken 20 bin 426 vatandaşımızın ise yaralandığı öğrenildi.

HİPOTERMİ TEHLİKESİ VAR

Hiportermi tehlikesi ile karşı karşıya kalan depremzedelere yardım etmek için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden vatandaşlar, afet bölgesine gitmek istiyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 00.30 itibarıyla İstanbul'dan 41 uçakla 6 bin 718 personel ve AFAD gönüllüsünün bölgeye sevk edildiğini açıklamıştı. AFAD’ın gönüllü vatandaşlara saat 21.51’de attığı mesaj sonrası İstanbul Havalimanı dün gece saatlerinden bu yana doldu taştı.

BİNLERCE İNSAN YARDIM ETMEYİ BEKLİYOR

KARAR'a ulaşan ve ağırlıklı olarak sağlıkçıların bulunduğu binlerce gönüllü, havalimanına afet bölgesine yardım için akın ederken tam 12 saattir bölgeye gitmeye çalışıyor.

whatsapp-image-2023-02-07-at-09-24-14.jpeg

İlk olarak uçak saat 07.00’de denildiği için vatandaşlar 06.00’dan itibaren 3 G kapısında beklemeye başladı. Bu esnada gelen bilgiler üzerine, “Önce acil bölgelere gidilecek” denildi ve gönüllüler havalimanında kapı kapı gezmeye başladı.

whatsapp-image-2023-02-07-at-09-24-14-1.jpeg

UMUTLU BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

En sonunda, “Gaziantep Havalimanı müsait” denildiği için 3 E kapısında bekleyen gönüllülere, “Önce ücretli seferler gidecek” denildi. Bunun üzerine gönüllüler, “Tatile gitmiyoruz, bizi gönderin artık” deseler de İstanbul Havalimanı’nda umutlu bekleyiş devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN