EYT'li olmak için 3 şart! SGK Başkanı resmen açıkladı... Milyonlarca kişi bunu bekliyordu

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat milletvekilleriyle bir araya gelerek bazı sorulara cevap verdi. EYT bekleyenler için önemli anların yaşandığı soru-cevap aşamasında dikkat çeken açıklamalar yer aldı. EYT hakkında son durum için detaylar verildi. İşte tüm detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için önemli açıklama!

2022 yılının son ayları itibariyle gündeme gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat, EYT düzenlemesine dair kritik açıklamalarda bulundu.

EYT'ye dair komisyona bilgiler veren SGK Başkanı aynı zamanda milletvekilleri tarafından sorulan sorulara da cevap verdi. SGK Başkanı Kürşad Arat ülkemizde yer alan emekli yaş ortalamasının 54 olduğunu söyledi. SGK'dan emekli maaşı alan vatandaş sayısının ise 13,9 milyona ulaştığını vurguladı.

EYT düzenlenmesine dair açıklamalar!

Soru cevap üzerine SGK Başkanı Kürşad Arat, EYT düzenlemesinin SGK mali yapısından bahsetti. Arat yaptığı açıklamada emeklilikte yaşanan artış oranına değinerek, "Emekli artış oranlarından sonra gündeme gelecek bir diğer husus da SGK’nın mali yapısına olan etkileri olarak karşımıza çıkıyor. SGK’da bugün itibariyle gelirlerin giderleri karşılama oranı yüzde 96,2. Bu oran yüzde 100 olmadığı için ister istemez SGK açığı var." ifadelerine yer verdi. Arat konuşması esnasında bahsedilen verileri yorumlayarak SGK açığının yüzde 0,30 değerinde olduğunu vurgulayarak tarihin en düşük seviyelerinde yer aldığının altını çizdi.

EYT'li nasıl olunur?

EYT'lilerin hangi şartları yerine getirmesi gerektiğine dair sık sık sorular alan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Kürşad Arat açıklamada bulundu. EYT'lileri tanımanın gerekli olduğunu söyleyen Arat, "Biz de hesaplamalarımızı yaparken bir tanımlama üzerinden ve esasen platformların da kendini adlandırdığı isim üzerinden giderek bakıyoruz. EYT olarak baktığımızda şu şartların olması gerekiyor; 8 Eylül 1999’dan önce sigortalılık başlangıcı olması lazım. İki, prim gününü doldurmuş olması gerekiyor. Üç, sigortalılık süresini doldurmuş olması lazım” sözlerine yer verdi.

EYT'li olmanın şartları!

  • 8 Eylül 1999’dan önce sigortanızın başlaması gerekir.
  • Sigorta pirimizin dolmuş olması gerekir.
  • Sigortalılık süresini doldurmuş olması gerekir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: SGK borçları nasıl yapılandırılacak?

Güncel Haberleri