Bu haberi okuduktan sonra portakalın kabuğunu çöpe atmadan önce iki defa düşüneceksiniz! Öğrenenlerin ağzı açık kalıyor

Kış mevsiminin en güzel meyvesi hiç şüphesiz portakal. C vitamini denilince de ilk aklımıza gelen meyve portakaldır. Ancak portakalı soyduktan sonra kabuğunu çöpe atıyorsanız bu zamana kadar birçok şeyi kaçırmışsınız demektir...

Portakal bu mevsimin en lezzetli lokumu. Kışın size getirdikleri, tüm kayıp besinleri telafi edebilir ve her gün enerji depolayabilir! er yaştan insan tarafından sevilir ve beğenilirler. Ancak hepimizin yaptığı şey onların değerli portakal kabuklarını çöpe atmak. Aynı hatayı yapıyorsanız, işte size bir göz açıcı hanımlar! Portakal kabuğu, meyveden daha fazla miktarda C vitamini içerir. Çoğu zaman soyulup atılan bu aromatik kabukların çöpe atılmaması gerektiğini unutuyoruz. Bu keskin meyvedeki antibakteriyel özellikler, onları cilt bakım rejiminize harika bir katkı yapar.

Portakal kabuğu, portakal meyvesinin kabuğudur. Portakal kabuğunun turuncu rengi ve karakteristik kokusu vardır. Portakal kabuğu, portakalın etli kısmından daha yoğun bir aroma ve lezzete sahiptir ve yemek tariflerinde sıkça kullanılır. Portakal kabuğu, C vitamini, lif, potasyum ve folat açısından zengindir ve sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır. Portakal kabuğu, yemeklerde kullanıldığı gibi cilt bakımı, temizlik ve aromaterapi gibi birçok alanda da kullanılır. Portakal kabuğu ayrıca, kurutulmuş haliyle baharat olarak da kullanılır ve yemeklere farklı bir aroma katar.

PORTAKAL KABUĞUNUN KULLANIM ALANLARI

1. PORTAKAL KABUKLARINIZI EV YAPIMI ÇAY YAPIN

Kurutulmuş portakal kabukları, mutfak malzemeleri arasında en hafife alınanlardan biridir! Kurutulmuş portakal kabukları, ev yapımı çaylara nefis bir narenciye aroması katar. Portakal kabuklarını kullanmanın harika bir yolu çay yapmaktır. Kabukları kaynar su dolu bir tencereye koyun ve birkaç dakika demlenmesine izin verin. Sindirim için faydalı oldukları ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilecekleri için taze portakalla portakal kabuğu çayının tadını çıkarın.

2. DİŞLERİNİZİ BEYAZLATMAK İÇİN PORTAKAL KABUĞU KULLANIN

Evet! Dişlerinize iki dakika portakal kabuğu sürmek, lekeleri gidermeye ve doğal olarak beyazlatmaya yardımcı olabilir.

3. PORTAKAL KABUĞU PEELİNGİ YAPIN

Artık kabukları rahatlatıcı bir peeling peelingine dönüştürmeyi seviyoruz. Soğuk ve rüzgarlı havalarda cildimizin alabileceği tüm yardıma ihtiyacı var! Bu yüzden birkaç damla esansiyel yağ ve portakal, limon veya misket limonu kabukları ekleyip rahatlatıcı bir vücut peelingi yapıyoruz. Cildinizi yumuşak ve pürüzsüz hissettirecek doğal bir peeling ovma oluşturmak için eşit miktarda kurutulmuş portakal kabuğu tozu, şeker ve zeytinyağını karıştırın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri