KPSS'den bu puanı alan TÜRKAK'ta işe başlayacak: Maaş detayı açıklandı

TÜRKAK, KPSS şartı olmaksızın sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. 2023 yılı personel alımı şartları ve detayları haberimizde..

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bire açıklamada bakanlık bünyesine yeni personel alımı yapılacak. Açıklamada alımlara ilişkin detaylar da açıklandı. Hem KPSS şartı hem de KPSS puanı gerekmeden TÜRKAK bünyesine yeni kadro imkanları sağlanacak.

Dışişleri Bakanlığı'nın bünyesinde faaliyet gösteren TÜRKAK'a yeni personel alımı yapılacağı bildirildi. Başvuru yapacak olan adayların devlet memurları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartları taşımak zorunda oldukları belirtildi.

TÜRKAK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Tam zamanlı pozisyonlar için alım şartları da açıklandı. 657 sayılı Kamu Görevlileri Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan şartları taşıyan herkes başvurabilir. Eğitim gereksinimleri olarak ise Bilgisayar Bilimi, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanlarında dört yıllık bir lisans derecesini içerir. Alımlar hem KPSS şartıyla hem de KPSS şartı olmadan gerçekleştirilecek.

KPSS ŞARTI VE KPSS ŞARTI OLMADAN PERSONEL ALIMI YAPILIYOR

Sözleşmeli işe personel alımı için 2021-2022 yıllarında KPSS P3 notundan en az 70 puan alınmış olması gerekmektedir, daha sonra KPSS veya KPSS puanı olmadan personel alımı yapılacaktır.

Başvuru yapmak isteyenler başvuru sürecinin ne zaman sonuçlanacağını merak etmektedirler. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında TÜRKAK personel alımlarına ilişkin alım süreci 5 Şubat 2023 tarihinde başlatıldı. Başvurular 19 Şubat 2023'e kadar internet üzerinden online şeklinde yapılacak.

Hayat Haberleri