İnsan taşıyan drone'lar hayatımıza giriyor

İnsan taşıyan drone'lar hayatımıza giriyor

Askeri amaçlı kullanımlardan kargo taşımacılığına pek çok alanda kullanılan drone'lar insan taşımaya da başlayacak. İnsan taşıyan drone'lar Dubai'de yaz aylarından itibaren kullanıma girecek.

Kargo taşımacılığından sonra drone’ların insan taşımaya ne zaman başlayacağı sorusu büyük bir merak konusuydu. Şimdi bu sorunun cevabı Dubai’den geldi. Teknoloji fuarlarında görmeye alıştığımız insan taşıyan drone’lar, 2017 yazından itibaren Dubai’de kullanıma girecek.

Dubai’nin Karayolları ve Ulaştırma Ajansı’dan yapılan bildiriye göre, Çin yapımı EHang 184 yolcu drone’u Temmuz 2017’den itibaren Dubai’de düzenli hizmet vermeye başlayacak.

EHang 184 ilk kez CES 2016 fuarında görücüye çıkmış ve büyük ilgi toplamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN