Didem Arslan Yılmaz kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim? İşte merak edilenler

Haber kanallarının deneyimli ekran yüzlerinden Didem Arslan Yılmaz, gazeteciliğe 1992 yılında Flash TV'de görev alarak başladı. 2020 yılında habercilik kariyerini noktalayarak gündüz kuşağında 'Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme' adlı reality şov programını hazırlayıp sundu. İşte, Didem Arslan Yılmaz biyografisi...

Muhabirlik ve editörlük dönemlerinde imza attığı özel haberlerle pek çok ödüle layık görülen Didem Arslan Yılmaz, meslek hayatının dönüm noktasını, eski Başbakan Tansu Çiller'in konuk olduğu bir program olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

"Başbakan Tansu Çiller ile yaptığım o canlı yayın, meslek hayatımın dönüm noktasıdır. Çiller'le Aydın Doğan'ın arası çok gergindi ve o konunun açılacağı belliydi. Programda Tansu Hanım, Aydın Bey meselesini açınca Aydın Doğan yayına bağlandı ve ben de kendisine söz hakkı verdim. Tansu Çiller kağıda 'Kesin' diyerek yayının bitirilmesini istedi, bu olmayınca da ayaklarını yere vurmaya başladı, derken sonunda elimi yakalayıp tırnaklarını geçirdi. O programı asla unutamam."

DİDEM ARSLAN YILMAZ NE DEDİ, NEDEN GÜNDEM OLDU?

'Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme' adlı programında Şanlıurfa'dan canlı yayına bağlanan bir kadının Kürtçe konuşması üzerine telefon bağlantısını keserek, "Türkan hanımı bir hattan alın, kızlara da hakaret edemez, öyle de konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçeden. Kesinlikle olmaz. Doğru düzgün Türkçe konuşun, hepimiz anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Doğu dili bilmiyoruz ki biz?" demesi kamuoyunda tartışma konusu oldu.

DİDEM ARSLAN YILMAZ'IN HAYAT HİKAYESİ

12 Ocak 1974 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Didem Arslan Yılmaz aslen Sivaslıdır.

Kadıköy Kız Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümünde tamamladı.

1988 yılında Eminönü Belediyesi'nin çıkardığı bir dergide, daha sonra halkla ilişkiler ofisinde çalıştı.

1992 yılında Flash TV gazeteciliğe başladı. Daha sonra transfer olduğu Kanal D'de muhabirlik yaptı, 'Çalar Saat' programını ve 'Hafta Sonu Ana Haber Bülteni'ni sundu.

Uğur Dündar yönetimindeki Star TV'de haber merkezinde editörlük yaptı. Verdiği bir röportajda, "Bugünlere gelmemde en büyük katkısı olan kişi Uğur Dündar'dır. Üzerimde çok emeği var. Meslekteki miladımdır Uğur Bey" dedi.

2004 yılında CNN Türk'ün yeni ekran yüzü oldu, haber bültenleri sundu, özel haberler hazırladı. Burada organ nakli dizi haberleri 6 ay devam eden bir programa dönüştü. Sağlık Bakanlığı ile organize edilen 'Hayata Bağış' kampanyasıyla organ bağışı yapılmasına katkı sağladı.

2007 yılında Habertürk TV'ye geçti, çeşitli dönemlerde tartışma programları ve haber bültenlerinde sunuculuk yaptı.

2016 yılında CNN Türk'e transfer oldu fakat 1 ay sonra yeniden Habertürk TV'nin ekran yüzü oldu.

2020 yılında habercilik kariyerini noktalayarak Show TV'de sabah kuşağında 'Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme' adlı reality şov programı hazırlayıp sundu.

ÖZEL YAŞAMI

1974 doğumlu olan Didem Arslan Yılmaz, 2022 yılı itibarıyla 48 yaşındadır.

Kanal D istihbarat şefi Kürşat Yılmaz ile evlidir. Çiftin, 'Mina' (d.2002) adında bir kızı bulunuyor.

Didem Arslan Yılmaz 1.71 metre boyunda, 62 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @arslandidem, Twitter'da @arslandidem kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler

Didem Arslan rakip programı uyardı: Bir daha ararsanız deşifre edeceğim
Müge Anlı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte merak edilenler
Fulya Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Karar Biyografi Haberleri