NASCAR sürücüsü oyunlardan esinlendiği hareketle şampiyonluğa adım attı

NASCAR yarışçısı Ross Chastain, sadece ve sadece video oyunlarında görebileceğiniz bir hareketi yaparak final yarışına aday oldu. 500 turluk yarışın son düzlüğünden önce Chastain, aracını duvara sürterek hızını koruyarak 10. sıradan 5. sıraya yükseldi ve son 2 virajda rakibinden 0.73 saniye çalarak şampiyonluğa adım attı.

Şampiyon olabilmek için aracını duvara doğru süren NASCAR pilotu, sosyal medyayı birbirine katarken ancak yarış oyunlarında görebileceğiniz o hamlenin ise gerçekte yapılabileceğini kanıtladı.

Yarış oyunu oynayanların mutlaka gördüğü bir numara vardır. Bu da, viraja yaklaşırken aracı yavaşlatmak yerine aracın hızını koruyarak duvara sürtüp hız kaybetmeden virajı dönmektir. Fakat bu hamle genellikle oyunlarda bir ceza almanıza sebep olur zira yarışın amacı kolay yoldan gitmek değildir. Ancak bir NASCAR pilotu olan Ross Chastain, bu hareketi gerçek bir yarışta uygulayarak final yarışı olan Championship 4'a katılımını ilan edince oyun severlerin gözleri adeta fal taşı gibi açılıverdi.

HAREKETİ İLE 5 KİŞİYİ GEÇTİ, ŞAMPİYONLUĞA ADIM ATTI

Genellikle oyunların fizik motorlarındaki açıktan yararlanan bu hamleyi uygulayan Chastain, sola dönülen bir virajda hiç gaz kesmeden aracını duvara yaslayarak 500 turluk yarışın son 2 virajında 10. sıradan 5. sıraya yükseldi ve şampiyonluğa adım attı. Görünen o ki, fizik motorlarının açıklığından yararlanmadan da bu hareket yapılabiliyormuş.

'NASCAR 2005' OYUNUNDAN ESİNLENDİ

Daha sonrasında, yarışın ardından yapılan bir röportajda Chastain bu hamlesini yaparken NASCAR 2005 oyunundan esinlendiğini dile getirdi. Chastain NASCAR 2005 oyununda "Duvardan Sürme" hareketini yapabildiğinizi ve bunun her seferinde yanınıza kaldığını belirtirken aynı zamanda da bunun gerçekten yapılıp yapılamayacağını hep merak ettiğini belirtti. Oyunların fizik motorlarının gerçekçi olmadığı efsanesi ise kendisinin bu hamlesi ile çürütülmüş oldu.

NE KADAR TEHLİKELİ OLDUĞUNUN FARKINDAYDI

Öte yandan, her ne kadar şampiyonluğa adım atmış olsa da Ross Chastain'in yaptığı hareket bir hayli tehlikeliydi. Yarışın ardından ne kadar tehlikeli bir şey yaptığını kabul eden pilot, o esnada direksiyonu tamamen bıraktığını ve aracın virajı yakalayacağını ve bu hareket dolayısıyla saf dışı kalmasına sebep olacak bir şey olmamasını umduğunu belirtti.

TEHLİKELİ HAREKET GELECEKTE YASAKLANACAK MI?

Bir diğer yandan, edinilen bilgilere göre bu hareket dolayısıyla Chastain herhangi bir ceza almazken ve bu tehlikeli hareketin bir fark yaratabildiği apaçık ortada iken, NASCAR'ın bunu gelecekte yasaklayıp yasaklamayacağı ise bilinmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Karar Tv Haberleri