İstanbul'da Baştapya Kışlası'nın taşınmasının ardından bugün de Maltepe'de yer alan General Nurettin Baransel Kışlasındaki tank ve zırhlı araçların taşınma işlemleri başladı.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir merkezlerinde bulunan kışlaların taşınması kararı alınmıştı. Bu anlamda pek çok kışlada hazırlıklar da başlamıştı.
İSTANBUL'DA İKİNCİ KIŞLA DA TAŞINIYOR
İstanbul'da bu anlamda ilk olarak Sultangazi'de bulunan Baştabya Kışlası'nın Çorlu'ya taşınma işlemi başlamıştı. Bu kapsamda bugün de Maltepe'de bulunan General Nurettin Baransel Kışlası'nın taşınma işlemlerine başlandı.
Sabah saatlerinde başlayan askeri araçların sevkıyatı tank taşıyıcı tırlarla devam ediyor. Araçlar kışladan polis ve askeri eskort eşliğinde çıkartılıyor. Sevkıyatı yapılan araçlar brandayla örtülerek götürülüyor.
MALTEPE KIŞLASI NEREYE TAŞINIYOR?
Maltepe'deki kışladan götürülen tanklar ve zırhlı araçların nakli, Kocaeli Köseköy'e kadar karayolu, Köseköy- İslahiye arasında ise demiryolu üzerinden sağlanacak. Sevk işlemlerinin 6 Eylül Salı gününe kadar tamamlanması öngörülüyor.
66. MEKANİZE ZIRHLI PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI'NIN TAŞINMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
Geçtiğimiz günlerde başlayan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlasından çıkan 6 tank Tekirdağ'daki 8. Mekanize Piyade Tugayı'na getirilmişti.
Sultangazi'de bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlasından tank yüklü 6 tır, 4 saatlik yolculuğun ardından kente ulaşmıştı.
KARAR HIZLICA UYGULAMAYA KONULDU
Kışlaların taşınmasına ilişkin karar FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alındı ve hızlıca uygulamaya konuldu.
İSTANBUL/AA
