Steinmeier: Rusya’ya uygulanan yaptırımlar hafifletilebilir

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Minsk anlaşmalarının gerçekleştirilmesinde önemli adımlar atılırsa, Rusya’ya uygulanan yaptırımlarda değişiklik yapılabilir” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Minsk anlaşmalarında ciddi ilerleme kaydedilmesi halinde Rusya’ya uygulanan yaptırımların hafifletilebileceğini bildirdi.

Steinmeier konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Minsk anlaşmalarının gerçekleştirilmesinde önemli adımlar atılırsa, Rusya’ya uygulanan yaptırımlarda değişiklik yapılabilir” ifadesini kullandı.

Bakan, Donbass’daki krizin çözüm sürecinde hiçbir gelişme olmadığını belirterek, “Krizin tarafları siperlerinde kaldılar. 25 Aralık’a kadar mahkumların değişiminin yapılmasını umuyoruz. Bu bizim için iyi bir haberden daha fazlası olacak” dedi.

BERLİN/DHA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: Suriye’deki ateşkes cesaret verici
Rusya’dan Erdoğan’ın ‘yerel para’ çağrısına ilk yorum: Fiilen engel yok

Dünya Haberleri