Ankara'dan AB'ye 'koltuk' cevabı

Ankara'dan AB'ye 'koltuk' cevabı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AB'nin yetkili isimlerinin Türkiye ziyareti sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Beştepe'deki protokolde ayakta kalmasına ilişkin sorulan soruya yanıt vererek "AB tarafının telkinleri doğrultusunda böyle bir oturma düzeni ayarlanmıştır. Nokta" açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Konsey Başkanı Charles Michel 6 Nisan'da Türkiye ziyareti gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Beştepe'de görüşme gerçekleştiren AB başkanları daha sonra açıklamalarda bulunarak görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Burada gerçekleşen görüşmedeki tek kadın olan ve protokolde AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile aynı statüde olan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ayakta kalması ise Avrupa'da gündem oldu.

5.jpg

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu söz konusu duruma ilişkin sorulan bir soruya yanıt vererek Avrupa Birliği (AB) Başkanlarının Türkiye ziyareti sırasında uygulanan protokolde, AB tarafının talepleri ve telkinlerinin karşılandığını söyledi.

'AB'NİN TALEPLERİ KARŞILANMIŞTIR'

Bakan Çavuşoğlu, baş başa görüşmelerinin ve Türkiye-Kuveyt İşbirliği için Ortak Komite (İOK) Toplantısı'nın ardından Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Nasır Muhammed es-Sabah'la ortak basın toplantısı düzenledi.

Beştepe'deki ziyaret esnasında basına yansıyan protokol konusuna ilişkin ise Türkiye'nin son derece haksız ithamlarla karşılaştığını belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin köklü bir devlet olduğunu, her düzeyde sıklıkla ziyaret düzenlediğini ve misafir ağırladığını belirtti.

Çavuşoğlu, "Özellikle Türkiye'de yapılan görüşmeler, uluslararası protokol kuralları ve Türk misafirliği çerçevesinde olur" dedi. 

Ziyaretler öncesinde protokol ekiplerinin bir araya geldiğini ve görüşmeler yaptığını ifade eden Çavuşoğlu, "Görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri ve telkinleri karşılanmıştır" açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, "Yani AB tarafının telkinleri doğrultusunda böyle bir oturma düzeni ayarlanmıştır. Nokta. Bunu, Türkiye'ye yönelik bu ithamlar olmasaydı bu kadar net açıklamayacaktık" diyerek "Türkiye yaptı" yönünde söylemler bulunduğunu, AB'nin iç uygulamalarına girmek istemediğini ifade etti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in protokol sırasında ayakta kalması sosyal medyada da gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları von der Leyen'in fotoğraflarını esprili görsellerle birleştirerek protokoldeki tek kadının ayakta kalmasına tepki gösterdi.

İşte o görsellerden bazıları:

yeni-002.jpg

 

9.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN