Ara zam beklenirken asgari ücret 41 bin TL oldu! Duyanlar şaşkına döndü: Zirveyi kaptılar

Ara zam beklenirken asgari ücret 41 bin TL oldu! Duyanlar şaşkına döndü: Zirveyi kaptılar

Önümüzdeki dönemde asgari ücretlerde ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Dünya genelinde en yüksek asgari ücreti veren ülke, asgari ücret seviyesini 41 bin liraya çıkaran ve böylece dünya sıralamasında birinci olan ülke olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

2022 yılında asgari ücret 5500 liradan 8500 liraya yükseltildi. Son zamanlarda artan enflasyon ve hayat pahalığı nedeniyle, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde asgari ücrete zam yapılacağı tartışması yaşanıyor. Visual Capitalist'in Ocak 2023 tarihli araştırmasına göre, dünya genelinde en yüksek asgari ücreti veren ülke belirlendi. 

EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET 41 BİN TL

ASGARİ ÜCRET

Dünya genelinde en yüksek asgari ücret sıralamasında, Visual Capitalist'in Ocak 2023 tarihli araştırma verilerine göre, Lüksemburg birinci sırada yer alıyor. Lüksemburg'un asgari ücreti 2140 dolar (yaklaşık 41 bin lira). İkinci sırada ise Avustralya geliyor, asgari ücretleri 2022 dolar seviyesinde. En düşük asgari ücret sıralamasında, Afrika kıtasının en kalabalık ülkesi olan Nijerya listenin başında yer alıyor. Nijerya'da asgari ücret sadece 68 dolar. İkinci sırada ise Özbekistan var, asgari ücretleri 72 dolar.

TÜRKİYE HANGİ KONUMDA?

asgari ücret

Türkiye asgari ücrette dünya sıralamasında ortalama seviyelerde yer almaktadır. Her yıl değişen kur ve enflasyon oranları nedeniyle, Türkiye'nin asgari ücreti diğer ülkelerle kıyaslanırken farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Ancak genel olarak OECD ülkeleri arasında ortalamaya yakın bir konumda olduğu söylenebilmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN