Asgari ücret ne kadar oldu? Son dakika asgari ücret haberleri

Asgari ücret ne kadar oldu? Son dakika asgari ücret haberleri

Asgari ücrete zam görüşmeleri tamamlandı. 4. toplantının sona ermesi ile beraber net rakam son dakika olarak açıklandı. Peki 26 Aralık'ta gerçekleşen 4. görüşme sonrası asgari ücret ne kadar oldu? İşte son dakika asgari ücret haberleri…

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren yeni yılda yapılacak asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberleri yakından takip ediliyor. '2020 yılı asgari ücret ne kadar ve kaç TL olacak?' sorusunun cevabı belli oldu. İşte gelişmeler…

2020 ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA

Asgari ücret belirleme komisyon görüşmeleri tamamlandı. Komisyon üçüncü toplantısını 17 Aralıkta gerçekleştirdi. 4. toplantı da 26 Aralık itibarıyla tamamlandı ve asgari ücret 2020 yılı için brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira olarak belirlendi. 

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in yaptıkları ortak açıklamada 2.578 Türk lirasının altında bir rakamı değerlendirmeye almayacaklarını bildirdiler.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçileri Türk-İş temsil ediyor dedi. Bu vesile ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın daha önce yaptığı basın toplantısında asgari ücretle ilgili açıklamalar yaptığını ve Atalay’ın “Bir işçinin yaşama maliyetinin aylık 2.578 lira hesaplandığını ve asgari ücret teklifinin bu rakamın altında olamayacağını” vurguladığını belirtti.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in ortak açıklamasına göre 2020 yılı asgari ücret zammı için son teklifleri 2.578 Türk lirası olarak belirlenmiş oldu.

19-12/26/62489.jpg

4. TOPLANTIDA ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret tespit komisyonunun üçüncü toplantısını gerçekleştirdiğini, dördüncü ve son toplantı 26 Aralık Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı. Hükümetin henüz asgari ücretle ilgili bir rakamı telaffuz etmediği ve son toplantıda belirleyebileceğini söylemişti.

Irgat, açıklamasının devamında da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in asgari ücretle ilgili verileri beklentilerin oldukça altında olduğu ve bu nedenle asgari ücret komisyonundan iyimser bir beklenti içerisinde olmadıklarını ifade etti.

TÜİK’e göre bir işçinin aylık gıda harcama tutarının ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 lira, orta statüdeki işlerde 2 bin 86 lira 80 kuruş, hafif statüdeki işlerde bin 940 lira 70 kuruş olarak hesaplanmıştır. Bu rakamlar hayat pahalılığı dikkate alındığında pek de gerçekçi değildir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 2020 ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

2020 asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya ziyareti sonrası sorulan bir soru üzerine şu açıklamada bulundu. “İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız.” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN