Atatürk Havalimanı pandemi hastanesi nerede? Yeşilköy Hastanesine nasıl gidilir?

Atatürk Havalimanı pandemi hastanesi nerede? Yeşilköy Hastanesine nasıl gidilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle daha iyi mücadele edebilmek için Atatürk Havalimanı’nda 45 günde tamamlanacak bin yataklı pandemi hastanesi açılacağı müjdesini vermişti. Gece gündüz durmadan devam eden çalışmaların ardından açılan Yeşilköy Hastanesinin yol tarifi çok kolay…

184 bin metrekare alana kurulan Pandemi sürecinin ardından hem sağlık turizmi için hem de deprem, afet gibi durumlarda kullanılması planlanan Atatürk Havalimanı pandemi hastanesi184 bin metrekare alana kuruldu. Son teknoloji ile donatılan Yeşilköy Hastanesinde her oda ihtiyaç halinde yoğun bakım odasına da dönüştürülebiliyor…

ATATÜRK HAVALİMANI PANDEMİ HASTANESİ NEREDE?

Yeşilköy Hastanesi Atatürk Havalimanı içerisindeki Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) arazisinde inşa edildi…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de de vaka görülmesi üzerine alanında uzman pek çok bilim insanından oluşan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun kurulmasını sağladı ve virüsle etkin mücadele ilk günden itibaren yapılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Nisan'da yaptığı açıklamada, İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de iki hastane oluşturulacağını duyurmuştu. 45 günde yapılması planlanan hastaneler 1000 yataklı ve ihtiyaç halinde her odası yoğun bakım odası olacak şekilde inşa edildi.

İnşaatı kısa sürede tamamlanan Yeşilköy Hastanesi pandemi sürecinin ardından, deprem, salgın ve afet hastanesi olarak kullanılacak.

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilköy hastanesi sağlık turizmi için hizmet vereceğini, yurtdışından gelenlerin uçaklarla geleceklerini ve buralarda tedavilerinin yapılıp ondan sonra uğurlanacaklarını ifade etti.

184 bin metrekare alana kurulan Yeşilköy hastanesi, 70 bin metrekare kapalı alana sahip. 1008 adet yatak kapasitesi bulunan hastanede merkezde ihtiyaç halinde her oda yoğun bakıma dönüştürülebilme özelliğine de sahip.

Pandemi hastanesi olarak hizmete geçirilen merkez MR, ameliyathaneleri, triyaj odaları, anjiyo, laboratuvarları ile ekoları ve ultrasonlarıyla tam teşekküllü bir hastane altyapısına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN