Avrupa'nın koronavirüsten arınan ilk yerleşim yeri oldu

Avrupa'nın koronavirüsten arınan ilk yerleşim yeri oldu

Avrupa'nın koronavirüsten arınan ilk yerleşim yeri olan Yunanistan'ın Meis adasının bu yıl yüzde 35 oranında daha fazla ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede Avrupa'da virüsten uzak kalmayı başaran yerleşim yeri Yunanistan'ın Meis adası oldu.

Yaz sezonuna hazırlanan adada mart ayından beri sadece tek Kovid-19 vakası görüldü. Aşıların yaygın kullanılmaya başlanmasından kısa bir süre sonra da 520 kişiden oluşan ada sakinlerinin tümüne Pfizer aşısının iki dozu yapıldı.

YUNANİSTAN VE KIBRIS ELİNİ ÇABUK TUTTU

Dünya genelinde aşılama programlarına ilişkin sıkıntılar devam ederken diğer yandan durma noktasına gelen turizmi canlandırmak için çalışmalara başlayan Yunanistan ve Kıbrıs, bu alanda elini çabuk tutan ülkelerin başında geliyor.

Türkiye'nin 2 kilometre açıklarındaki, Kızılhisar olarak da bilinen Meis adası, 1992 yılında yabancı film dalında Oscar ödülü kazanan 'Akdeniz' filmi ile ününe ün katmıştı.

808x573-cmsv2-36e0e92e-370d-5197-b805-2bea5f8b621f-5432006.jpg

Salgınla mücadelede elde edilen başarı sayesinde seyahat acentalarının gözdesi haline gelen adayı bu yıl yüzde 35 oranında daha fazla ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Uzun, ince kumlu plajlara sahip olmasa da Kastello Rosso gibi kayalıklar üzerine inşa edilen mimari yapılar görenleri büyülüyor. Adadaki diğer bir güzellik ise İtalya'daki Blue Grotto'ya benzer Mavi Mağara'ya ev sahipliği yapması.

Osmanlı dönemimde imparatorluğa bağlı olan Meis'te kiliselerin yanı sıra camilere de rastlamak mümkün. Türkiye kıyılarına doğru turkuazın boylu boyunca uzandığı manzaraya sahip, geleneksel evler de görenleri büyülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN