Aycan Kurtcan kimdir, kaç yaşında, nereli? Atletizmin 'uçan kızı'

Aycan Kurtcan kimdir, kaç yaşında, nereli? Atletizmin 'uçan kızı'

12 yıllık aranın ardından pistlere döndükten sonra 4 Türkiye, 1 Balkan şampiyonluğu, 3 Balkan ikinciliği, dünya dördüncülüğü kazanan ve 7 Türkiye, 2 Balkan rekoru kıran milli atlet Aycan Kurtcan, 2019 yılında Uluslararası Masterlar Atletizm Şampiyonası'nda 45-49 yaş grubunda da birinci geldi. İşte, Aycan Kurtcan biyografisi...

Master atletizm yarışmalarında yüksek atlama dalında çok sayıda rekor ve şampiyonluğa imza atan iki çocuk annesi olan Aycan Kurtcan, 2018 yılında kolon kanseri teşhisi kondu. Hastalığına rağmen spordan vazgeçmeyen milli atlet, 2019 yılında düzenlenen Uluslararası Masterlar Atletizm Şampiyonası ve Avrupa Masterler Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

hs3kanser2.jpg

AYCAN KURTCAN'IN HAYAT HİKAYESİ

1970 yılında İzmir'de dünyaya geldi.

13 yaşında atletizme başladı. 16 yaşındayken milli takıma girerek yüksek atlama kategorisinde 50'ye yakın rekor kırdı.

Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 24 yaşında mezun olduktan sonra aktif sporculuk hayatını sonlandırarak avukatlığa başladı.

2004 yılında 34 yaşına geldiğinde pistlere dönerek yeniden yarışmaya başladı.

ATLETİZMDE GEÇ GELEN BAŞARI

2018 yılında 48 yaşında kolon kanseri teşhisi kondu. Aynı yıl nisan ayında ameliyat oldu ve ardından 8 kür kemoterapi aldı. Kemoterapi bittikten 3,5 ay sonra Türkiye Masterler Salon Şampiyonası'nda yarıştı ve 4 altın madalya kazandı.

2019 yılında 49 yaşında Dünya Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası'nda yüksek atlama dalında 1.50 m derecesiyle, averaj farkıyla dünya dördüncüsü oldu ve Balkan rekorunu kırdı.

Kemoterapi tedavisi biteli henüz 6 ay olmuşken; 4 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Balkan Şampiyonluğu, 3 Balkan ikinciliği, dünya dördüncülüğü ve 7 Türkiye rekoru, 2 Balkan rekoru kırmayı başardı.

hs3kanser6.jpg

"SPORCU OLMANIN GÜCÜNÜ KULLANDIM"

İlerleyen yaşına ve hastalığına karşın atletizmde elde madalyalarla ilgili konuşan Aycan Kurtcan, "Kemoterapi tedavisi görürken şampiyonaya hazırlanmaya devam ettim. İnsanlar hastalıkla mücadele verirken çoğu kez kendini kapatıyor. Ben hep önüme bakarım. Çözüme odaklanırım. Biliyordum ki, motivasyon çok önemliydi. Sporcu olmanın avantajını, gücümü kullandım. Sanıyorum, böyle bir süreç yaşarken Avrupa şampiyonu olan tek sporcuyum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN