Aydilge kaç yaşında ve nereli? Sezen Aksu’ya anlamlı gönderme

Aydilge kaç yaşında ve nereli? Sezen Aksu’ya anlamlı gönderme

Hayranı olduğu Sezen Aksu’nun, ‘Bir kedim bile yok, anlıyor musun?’ şarkısına gönderme yapmak için ‘Bir Kedim Var’ teklisini çıkaran Aydilge, geçmişi yâd ettiğini söyledi. İşte şarkıcı, söz yazarı, romancı ve radyo programcısı Aydilge’nin biyografisi…

Annesi şair, babası da doktor olan ve babasının tayininden dolayı Ankara’ya taşınmak zorunda kalan ve burada da TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu sınavlarına giren Aydilge, küçüklükten beri sanattan hiç ayrılmadı. Kitap da yazan ve bir sürü ödülü olan Aydilge’nin ‘Bir Kedim Var’ şarkısının klibinde yönetmen koltuğunda eşi oturdu.

AYDİLGE KİMDİR?

Şarkıcı-şarkı sözü yazarı, romancı ve radyo programcısı Aydilge, 25 Haziran 1979’da Kütahya'da doğdu. Tam ismi Aydilge Sarp olan ünlü sanatçının annesi şair, babası da doktordur. İki yaşındayken babasının tayini ile Ankara'ya taşınmak zorunda kalan Aydilge, henüz 8 yaşındayken TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu sınavlarını girerek, 15 yaşına dek Türkiye’nin ilk Türk Sanat Müziği çocuk korosunda radyo sanatçısı olarak çalışmaya başladı.

Burslu okuduğu Başkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü'nden 2006’da birincilikle mezun olan Aydilge, arkasından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo- TV-Sinema bölümünde yüksek lisansı eğitimini tamamlayarak ‘İletişim Uzmanı’ oldu.

28 Mart 2006 yılında Küçük Şarkı Evreni adındaki ilk albümünü, ikinci albümü ‘Sobe’‘yi de 27 Ekim 2009 yılında piyasaya çıkaran Aydilge, ilk albümüyle aynı anda Yüxexes Dergisi tarafından ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcısı’ oldu.

Müzisyenliğinin yanında yazar olarak da önemli işler başaran Aydilge'nin 1998 yılında ilk öykü kitabı ‘Kalemimin Ucundaki Düşler’, Ekim 2002 yılında da ilk romanı ‘Bulimia Sokağı’, 2004’te ise ‘Altın Aşk Vuruşu’ adındaki kitaplarını yayınladı.

15 Mart 2013’te yeni albümü Yalnızlıkla Yaptım’ı piyasaya süren Aydilge, bu albümde bulunan ‘Yine Ben Aşık Oldum’, pek çok radyo istasyonunda ve televizyonlarda ilk onda yer alırken, zirveyi zorlamış, Aydilge’nin hemen arkasından yayınlanan ‘Aşk Paylaşılmaz’ adındaki eseri de Powertürk FM’de bir numaraya kadar yükselmiştir.

2010-2016 yılllarında bir radyoda Artı Beş Eksi Beş adındaki programı hazırlayıp sunan Aydilge, 2018’de Keman sanatçısı ve müzisyen, Utku Barış Andaç ile dünya evine girdi.

aydilge-kac-yasinda-ve-nereli-sezen-aksuya-anlamli-gondermee.jpg

ALBÜMLERİ

2018 – Kendi Yoluma Gidiyorum 
2013 – Yalnızlıkla Yaptım 
2011 – Kilit 
2009 – Sobe 
2006 – Küçük Şarkı Evreni

DİZİLERİ

Benim Adım Melek 
Kiralık Aşk 
Kiraz Mevsimi 
Her Halimle Sev Beni

ÖDÜLLERİ

2012 – Amerikan müzik sitesi makeastar.com’un düzenlediği yarışmada Geri Dönmem parçası ile birinci oldu.
2006 – Yüxexes Dergisi tarafından “Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcısı” seçildi. “Küçük Şarkı Evreni” adlı albümü ile
2012 – Radyo Boğaziçi’nden Yılın En İyi Cover’ı (Sorma parçası) ödülünü aldı. 2013 – Ege Üniversitesi’nden Yılın En İyi Cover’ı (Sorma parçası) ödülünü aldı. 2014 – Karadeniz Teknik Üniversitesi Medya Ödülleri- Yılın En Beğenilen Rock Sanatçısı seçildi.
2012 – Ege Üniversitesi’nden Takıntı parçası ile “Yılın En Çok İstek Alan Parçası” ödülünü aldı. 
2015 – Aşka Gel Parçasıyla Evos Angels Yılın En İyi Şarkısı ödülünü aldı
2016 – Kiralık Aşk dizisi için yaptığı jenerik parçasıyla tam 14 kez ”Yılın En İyi Dizi Müziği” ödülünü aldı ve bir rekor kırdı.

AYDİLGE'DEN SEZEN AKSU'YA ANLAMLI GÖNDERME

Kendi söz ve bestelerini yazıp yorumlayan başarılı sanatçı Aydilge, dinleyicileriyle buluşturduğu yeni şarkısı ‘Bir Kedim Var’da hayranı olduğu Sezen Aksu’ya gönderme yaptı. Seneler evvel Sezen Aksu’nun, ‘Bir kedim bile yok, anlıyor musun?’ diyerek okuduğu ‘Gülümse’ şarkısına geceler boyu eşlik ettiğini söyleyen Aydilge, bu defa kendi besteleyip seslendirdiği ‘Bir Kedim Va’ adını verdiği şarkısıyla geçmişi yâd ediyor.

aydilge-kac-yasinda-ve-nereli-sezen-aksuya-anlamli-gondermeee.jpg

KLİBİNİ EŞİ ÇEKTİ

Eşine duyduğu hayranlığı ve aşkı her fırsatta dile getiren Aydilge'nin ‘Bir Kedim Var’ adındaki teklisinin video klibinin yönetmenliğini de müzisyen eşi Utku Barış Andaç yaptı. Yaz ayının son günlerinde Şile Saklıgöl'de çekilen video klip, muhteşem doğa görüntüleriyle dikkat çekiyor.

aydilge-kac-yasinda-ve-nereli-sezen-aksuya-anlamli-gonderme.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN