Babacan'dan Boğaziçi tepkisi: Özgür bir akademi istiyoruz

Babacan'dan Boğaziçi tepkisi: Özgür bir akademi istiyoruz

Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Prof. Dr. Melih Bulu'nun atamasına bir tepki de DEVA Partisi lideri Babacan'dan geldi: Ülkemizin özgür akademiye, özgür bilim insanlarına ve üretken öğrencilere ihtiyacı var. Bu özgürlük ve üretkenlik, kayyum atamalarıyla sağlanamaz. Özgür bir akademi istiyoruz.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tartışma yaratan Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör ataması ile ilgili açıklama yaptı.

Twitter'dan paylaşım yapan Babacan "Üniversiteler özerk olmalıdır. Ülkemizin özgür akademiye, özgür bilim insanlarına ve üretken öğrencilere ihtiyacı var. Bu özgürlük ve üretkenlik, kayyum atamalarıyla sağlanamaz. #KayyumRektörİstemiyoruz. Özgür bir akademi istiyoruz.

Bu ülkenin insanlarını kalıplara sokmaya çalışan, fikrine, kıyafetine, diline, yaşam tarzına bakıp yargılayan köhne zihniyetli tüm siyasetçileri kınıyoruz. Kimse kimsenin siyasi malzemesi değildir, ülkemiz insanlarının haysiyetini hedef almak kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullandı. 

 

DIŞARIDAN ATANAN İLK REKTÖR

Yeni rektör ataması Boğaziçilileri ayağa kaldırdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu atandı.

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı kurucularından olan Bulu, 2015 seçimlerinde de İstanbul 1. bölge milletvekili aday adayı olmuştu. Prof. Dr. Bulu, aynı zamanda Boğaziçi'ne dışarıdan atanan ilk rektör.

Atama için 'kayyım' yorumu yapan Boğaziçili öğrenciler ise karara sosyal medyadan tepki gösterdi: "Boğaziçi Üniversitesi siyasilerin ve yandaşların değil; ilim insanlarının yuvasıdır. Boğaziçi kültürü yaşatılmalıdır. Kabul etmiyoruz."

"KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR"

Babacan, başörtüsü tartışmalarına da tepki gösterdi, Twitter'dan "Bu ülkenin insanlarını kalıplara sokmaya çalışan, fikrine, kıyafetine, diline, yaşam tarzına bakıp yargılayan köhne zihniyetli tüm siyasetçileri kınıyoruz. Kimse kimsenin siyasi malzemesi değildir, ülkemiz insanlarının haysiyetini hedef almak kimsenin haddi değildir" mesajını paylaştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN