Boğaziçi'nin yeni rektörünün yazım hataları tepki çekti

Boğaziçi'nin yeni rektörünün yazım hataları tepki çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Melih Bulu'nun "Merhaba Boğaziçi" başlıklı yazısındaki yazım hataları tepki çekti.

2015 seçimlerinde Ak Parti'den 1.bölge milletvekili adayı olan Prof. Melih Bulu'nun, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına tepkiler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlük makamına atanan Melih Bulu'nun, göreve geldikten sonra yaptığı açıklamadaki yazım hataları gümden oldu. Yeni rektör Pulu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı "Merhaba Boğaziçi" başlıklı yazısında yaptığı yazım hataları dikkatlerden kaçmadı.

Bulu'nun bitişik olarak yazılması gereken 'birkaç' kelimesini 'bir kaç' şeklinde, ayrı olarak yazılması gereken 'ya da' ifadesini ise "yada" şeklinde yazdığı görüldü. 

Bulu, yazısında üniversitemiz, hocalarımız ve ülkemiz kelimelerini ise cümle içerisinde sık sık büyük harfle yazdı. Bulu, dil bilgisi kurallarına aykırı olarak 've' bağlacından önce de virgül kullandı. 

İşte Prof. Dr. Melih Pulu'nun o yazısı...

bogazicirektoruyazimhatalari.jpg

GELECEK PARTİLİ ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da eski twitter mesajlarından birisi üzerinden Melih Bulu'nun Türkçesi'ni eleştiren bir paylaşım yapmıştı. 

Özdağ ise, bu mesajı alıntılayarak Bulu'nun Türkçesini eleştirdi. Özdağ'ın paylaşımı şöyle:

"Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmış. Aşağıdaki tweet Türkçemizi nasıl da güzel ve mükemmel kullandığının bariz örneğidir! Boğaziçi’nin öğrencileri, akademisyen ve çalışanları ne kadar da şanslılar! Atayan iradeyi ve atanan kişiyi tebrik ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN