CHP'den Boğaziçi atamasına sert sözler: Bu şımarık güç gösterilerini tarihe gömeceğiz

CHP'den Boğaziçi atamasına sert sözler: Bu şımarık güç gösterilerini tarihe gömeceğiz

Boğaziçi Üniversitesi'ne ilk kez dışarıdan Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması tartışmalara yol açarken, bir tepki de CHP'den geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen "Sözümüz olsun AKP Genel Başkanı, bu şımarık güç gösterilerinizi tarihe gömeceğiz. YÖK’ü kaldıracağız. Rektörlük seçimlerini geri getireceğiz" diye konuştu.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına tepki gösterdi.

Gökçen "Boğaziçi Üniversitesi, en başarılı öğrencilerin kabul edildiği; köklü, kendine özgü gelenekleri ve kültürü olan, uluslararası alanda tanınan, Türkiye’nin gurur duyduğu bir üniversite" dedi.

"SORUNLARI ÇÖZMEK YERİNE..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Gökçen, "AKP Genel Başkanı Türkiye'nin sorunlarını çözmek yerine güzel olan her şeyi, bu ülkenin köklü kurumlarını yok etmek istediğini bir kez daha gördük. AKP Genel Başkanı, AKP milletvekili adayı olma vasfını liyakatin ve bilimin önünde tutmuş olacak ki Boğaziçi Üniversitesi'ne dışarıdan rektör atadı" diye konuştu.

01-001.jpgCHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen

"REKTÖRLÜK SEÇİMLERİNİ GERİ GETİRECEĞİZ"

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrencilerin, akademik personelin ve üniversitenin tüm bileşenlerinin isteklerinin göz ardı edilerek kayyum atandığı değerlendirmesini yapan Gökçen, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye’nin köklü kurumlarıyla güçlendiği, bilim ürettiği, başarılı öğrenci ve üniversiteleriyle bilindiği bir gelecek hayal ediyoruz. Sözümüz olsun AKP Genel Başkanı, bu şımarık güç gösterilerinizi tarihe gömeceğiz. YÖK’ü kaldıracağız.

Rektörlük seçimlerini geri getireceğiz. Üniversitenin tüm bileşenlerini demokratik süreçlere katacağız. Köklü kurumlarımız bilim ve liyakatle anılacak. Türkiye, akademinin hızla özgürleşmesiyle konuşulacak. Boğaziçi Üniversitesi'nden ve tüm üniversitelerden kayyumları defedeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN