Bakan Koca’dan duygulandıran paylaşım: Allah başka acı göstermesin

Bakan Koca’dan duygulandıran paylaşım: Allah başka acı göstermesin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehit Emrah Sağaz'ın 3,5 yaşındaki kızı Hiranur'un, babasını fotoğraflarından tanıdığını belirterek, "Allah şehit ailelerine başka acı göstermesin" dedi.

Twitter hesabından duygusal bir paylaşımda bulunan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: "Külliyede düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programında Hiranur'la tanıştık. Hiranur, şehit kardeşimiz Emrah Sağaz'ın üç buçuk yaşındaki kızı. Dünya tatlısı. Babasını fotoğraflarından tanıyor. Allah şehit ailelerine başka acı göstermesin."

​ŞEHİT EMRAH SAĞAZ KİMDİR?

15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişimi sırasında şehit olan Emrah Sağaz, 4 ay sonra baba olmak için gün sayıyordu. Kahraman vatandaş Sağaz, FETÖ’cü askerler tarafından tankla ezilerek şehit edildi.

İstanbul’un Esenler ilçesinde oturan tekstil işçisi Emrah Sağaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını duyar durmaz ağabeyi ile birlikte meydanlara çıktı. Atışalanı Caddesi'nde darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların arasında karışan Sağaz, hain askerlerin ele geçirdiği tankın halkın üzerine hızla hareket etmeye başladığı yerde bulunuyordu. Bu sırada kaçmaya çalışan Sağaz ve diğer vatandaşlar darbeci askerler tarafından ezildi. Emrah Sağaz’ın çok sakin bir yapıya sahip olduğunu ve şehitlikten sık sık bahsettiğini anlatan ağabeyi Salim Sağaz, “Vatan, millet konusunda çok hassas bir aileyiz. Emrah çok mülayim bir çocuktu ama o gece tüm sakinliğini kaybetmişti” dedi. Eşi Elif Sağaz ise 1,5 yıl önce evlendiklerini belirterek, "Doyamadım aşkıma, Rabbim aldı" dedi.

ŞEHİT SAĞAZ’IN EMANETİ: HİRANUR

Henüz 27 yaşında olan Emrah Sağaz, 4 ay sonra baba olma mutluluğunu yaşayacaktı. 6 kardeşin en küçüğü olan Emrah Sağaz'ın cenazesi memleketi Giresun Çamoluk Şehitliğinde toprağa verildi. 15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içen Emrah Sağaz’ın şehit olduğunda 5 aylık hamile olan eşi Elif Sağaz, 4 ay sonra bir kız bebek dünyaya getirdi. Şehidin emanetine Emrah Sağaz'ın isteği olan Hiranur ismi verildi. Öte yandan şehit Emrah Sağaz’ın ismi, İstanbul Esenler’de bulunan bir ilkokula verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN