Bedava laptop nasıl alınır? Belediyelerden ücretsiz tablet kampanyası

Bedava laptop nasıl alınır? Belediyelerden ücretsiz tablet kampanyası

Uzaktan devam eden eğitimlerde bazı öğrenciler, tablet ya da bilgisayarları olmadığından dolayı sorun yaşıyor. Belediyeler ve birçok kurum da askıda tablet ve bilgisayar kampanyası başlattı. Peki bedava laptop nasıl alınır? İşte detaylar…

Tuzla, Esenler, Kadıköy, Konya belediyelerinin yanı sıra, MSB, Kızılay gibi birçok kurum, askıda tablet ve bilgisayar uygulaması başlattı. İhtiyaç sahibi öğrencilere verilen tablet ve bilgisayarlar sayesinde; öğrenciler uzaktan eğitimden mahrum kalmayacak. Peki bedava laptop nasıl alınır? Askıda tablet kampanyasına nasıl başvuru yapılır? İşte konunun ayrıntıları…

ESENLER BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ TABLET NASIL ALINIR?

İstanbul’da yer alan Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için tablet kampanyası başlattığını duyurdu. Esenler Belediyesinden 10 bin kişiye yapılacak dağıtımlar için esenler.bel.tr resmî internet adresinden başvuru yapılacak. Esenler Kaymakamlığı’nca onaylanmış, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün EBA platformuna giremediğini tespit ettiği öğrencilerden olanlar bu kampanyadan yararlanacak.

Esenler belediyesinin ücretsiz tablet kampanyasından yararlanmak için; Sosyal Yardım Yönetmeliği şartlarına uymak, Esenler’de oturuyor ya da Esenler’de bir okulda okuyor olmak, ilkokul, ortaokul ya da lise öğrencisi olmak, Esenler Belediyesi’ne ait 444 00 73 çağrı merkezi ya da kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr'den kayıt yaptırmak gerekiyor. Dağıtımda öncelik; 8. ve 12. sınıf öğrencilerine verildi.

Birden çok öğrencinin olduğu öğrenilen ailelere yalnızca 1 adet tablet veriliyor.

Talebin fazla olması hâlinde bir önceki eğitim döneminin başarı durumu dikkate alınıyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

TUZLA’DA ASKIDA TABLET KAMPANYASI

Uzaktan eğitimden yararlanamayan çocuklara el uzatıp askıya tablet bırakmak isteyen bağışçılar www.askidatablet.com internet adresi üzerinden bilgilerini, askıya bırakmak istediği tablet sayısını ve türünü girerek kampanyaya destek oluyor.

Belediye görevlileri ise bağışçılarla iletişime geçip, tabletler teslim alıyor ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor. ‘Askıda Tablet’ kampanyası dâhilinde tablet ihtiyacı bulunan Tuzla’da oturan öğrenciler, www.askidatablet.com web sayfası üzerinden başvuru yapıyor. Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulan başvuru formları, belediye görevlilerince incelendikten sonra uygunluk derecesine göre değerlendiriliyor. Arkasından askıya bırakılan tabletler görevlilerce öğrencilerin kapısına asılıyor.

bedava-laptop-nasil-alinir-belediyelerden-ucretsiz-tablet-kampanyasi.jpg

KADIKÖY BELEDİYESİNDEN ASKIDA BİLGİSAYAR KAMPANYASI

Salgın sebebiyle uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği vermek için ‘Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar’ kampanyası başlatıldı. Kampanya dâhilinde belediyeye bağışlanan ikinci el ve sıfır bilgisayarlar, belediyenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği öğrencilere dağıtılıyor.

Kampanyaya dijital destek vermek isteyen vatandaşlar, 444 55 22 numaralı telefondan Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak kayıt yapabilir, belediyeye bizzat gelebilir veya Halkla İlişkiler Saha Birimi’ni arayabilirler.

MSB’DEN İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE TABLET

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtılacağını açıkladı. MSB tarafından yapılan duyuruda, öğrencilere destek olmak için Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın talimatıyla, MKEK Kurumu’nun bin 500 adet, ASFAT A.Ş.’nin bin 500 adet olmak üzere toplamda 3 bin adet tablet ile gençlere destek olunacağı duyuruldu.

Bunların dışında Konya Belediyesi’nin 10 bin tablet, bir çok kuruluş ve Kızılay’ın bu yönde çalışmaları olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (58)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
58 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN