Biden yönetimden ilk temas: Blinken ile Guaido görüştü

Biden yönetimden ilk temas: Blinken ile Guaido görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Venezuela'nın muhalif lideri Guaido ile görüştü. Görüşme ile ilgili yapılan açıklamada Guaido'nun 'Venezuela'nın devlet başkanı' olarak tanındığı da vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Venezuela Ulusal Meclisi eski başkanı ve muhalif lider Juan Guaido ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Guaido arasındaki telefon görüşmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

DEVLET BAŞKANI SIFATI KULLANILDI

Açıklamaya göre, Blinken ile ABD'nin 'Venezuela'nın devlet başkanı' olarak tanıdığı Guaido, ülkedeki insani durumu ve sayıları giderek artan göçmenleri ele aldı.

Blinken'ın, Guaido'ya olan desteğini dile getirdiği belirtilen açıklamada "Bakan Blinken, Venezuela'da serbest ve adil seçimler yoluyla yeniden demokrasiye dönülmesinin önemini vurguladı" ifadesine yer verildi.

"BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Açıklamada ayrıca ABD'nin Avrupa Birliği ve Lima Grubu gibi ortaklarıyla birlikte "Venezuela'da (Guaido yönetimine) barışçıl geçişin nasıl mümkün olabileceği konusunda birlikte çalışmaya hazır olduğu" kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN