Maduro hükümetinden Guaido'ya tepki: Yaptırımların kaldırılmasını mı savunuyorsunuz?

Maduro hükümetinden Guaido'ya tepki: Yaptırımların kaldırılmasını mı savunuyorsunuz?

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, muhalif lider Juan Guaido'ya müzakere teklifine tepki gösterdi: Yaptırımların kaldırılmasını mı savunuyorsunuz? O adam ve onun Washington'daki patronları, Venezuela'da ıstıraba yol açan yaptırımların tek sorumlusudur.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, muhalif lider Juan Guaido'nun müzakerede bulunma teklifine tepki gösterdi.

Twitter hesabından Guaido'nun açıklamalarına cevap veren Arreaza, "Yaptırımların kaldırılmasını mı savunuyorsunuz? O adam ve onun Washington'daki patronları, Venezuela'da ıstıraba yol açan yaptırımların tek sorumlusudur. Aslında o, bunu talep eden baş sorumlulardan biridir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Muhalif lider Juan Guaido, 10 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Venezuela hükümetine yönelik başta ABD olmak üzere uluslararası yaptırımların kaldırılması ihtimalini müzakere etmek amacıyla bir anlaşma önerisinde bulunmuştu.

Uluslararası gözlemcilerin denetiminde ülkede özgür ve adil bir seçim takviminin belirlenmesini içeren bir anlaşma tavsiyesinde de bulunan Guaido, Venezuela’nın anlaşmanın temel hedeflerine uyması şartıyla yaptırımların aşamalı olarak kaldırılması gibi bir dizi taahhütler sunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN