Venezuela'da hükümet ve muhalefet anlaştı

Venezuela'da hükümet ve muhalefet anlaştı

Venezuela'da, Nicolas Maduro hükümeti ve muhalefet, Kovid-19 aşısı satın alınması için anlaşmaya vardı.

Venezüela hükümeti, ülkenin yurt dışında bulunan ve ABD yaptırımları kapsamında dondurulan 30 milyon dolarlık varlığına muhalefetin girişimiyle erişim sağlanacağını ve Kovid-19 aşısı satın alınacağını belirtti.

Ülkeye ait fonların serbest bırakılması durumunda 12 milyon doz aşıya erişim sağlanabileceği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

ABD, 2019'da Venezüela'nın ABD'de bulunan 342 milyon dolarlık varlığını dondurmuştu.

Venezüella'da 6 Aralık 2020'de yapılan parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki koalisyon kazanmış, seçimleri boykot eden ve başını Ulusal Meclisin eski başkanı Juan Guaido'nun çektiği muhalifler ise alternatif seçim düzenleyeceklerini duyurmuştu.

Maduro'nun 21 Mayıs 2018'de düzenlenen seçimleri de yüzde 67,7 oy oranıyla kazanmış, buna rağmen muhalefetin hile iddiaları nedeniyle tartışmalar yaşanmıştı.  2015'teki seçimden sonra oluşan eski meclisin başkanı Guaido, Ocak 2019'daki Maduro karşıtı protestolardan sonra kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmişti.

Venezüela'da bugüne kadar 149 bin 145 kişi Kovid-19'a yakalandı, 1475 kişi yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN