Bilim Kurulu üyesinden 'Yazın vaka sayıları gizlendi' iddiası

Türkiye'de hızla artan koronavirüs vakaları 55 binlere dayanırken, kontrolsüz açılmaların olduğunu söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Yazın vaka sayıları gizlendi" dedi.

Türkiye'de son zamanlarda hızla artışa geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları 55 bine dayandı. Bugün toplanan Bakanlar Toplantısı'ndan ise tam kapanma kararı çıkıp çıkmayacağı merak edilirken Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan tedirgin eden bir iddia geldi. 

'YAZ AYLARINDA VAKALAR GİZLENDİ'

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katılan Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, T24'ün haberine göre pandeminin başında Türkiye'nin güzel bir mücadele verdiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Sonra zannedildi ki 'bilim ekonomiyi engelliyor' oysa o mücadele o şekilde devam etseydi ekonomi açısından da... Bu bilimsel olarak kanıtlıdır. Oradan sonra zaten sıkıntı başlamış oldu. Oradan sonra kontrolsüz açılmalar oldu, yaz aylarında vakaların gizlenmesi hiç hoş değildi. Biz klinik olarak bunun için de açıklama yaptık."

'TOPLU TAŞIMADAKİ YOĞUNLUĞUN AZALTILMASI GEREKİYOR'

DHA'nın sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Yavuz, toplu ulaşımdaki yoğunluğa dikkat çekti. Kendisinin de sürekli toplu taşıma kullandığını belirten Prof. Dr. Yavuz,  şunları söyledi:

"İnsanlar iki santim bile mesafe olmadan yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Daha çok bulaştığını söylediğimiz bir virüs varken bunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor. Evden çalışma imkanı olan tüm sektörlerde, bu uygulamaya geçilmesi kaçınılmaz artık."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN