Boyun ağrılarına iyi gelen hareketler - Video izle| Boyun ağrıları için hangi egzersizler yapılmalı?

Boyun ağrılarına iyi gelen hareketler - Video izle| Boyun ağrıları için hangi egzersizler yapılmalı?

Neredeyse herkesin şikayetçi olduğu konuların başında gelen boyun ağrıları, birkaç basit egzersiz hareketi ile düzelebiliyor. Bir çok çeşidi ve nedeni olsa da en çok duruş bozukluğundan kaynaklı ağrılar görülüyor. Eklem ve kıkırdak aşınmaları, sinir sıkışması, kas gerilmeleri gibi nedenlere bağlı boyun ağrılarına iyi gelen hareketleri kişisel antrenör Murat Kaya gösteriyor. Videoyu haberimizden izleyebilirsiniz.

Boyun ağrıları hayatı çekilmez bir noktaya sürükleyebiliyor. Neredeyse herkesin şikayetçi olduğu konuların başında gelen boyun ağrılarının pek çok çeşidi ve nedeni var. Ancak genellikle oturarak çalışanlarda boyun ağrısı sıkça görülüyor.

DURUŞ BOZUKLUKLARI

Duruş bozuklukları genellikle uzun süre bilgisayar ekranına bakma ya da telefonla fazla vakit geçirme gibi etkenlerle oluşuyor. Bu duruş bozuklukları tıbbi bir müdahale gerekmeden ya da ilaç kullanmadan birkaç basit egzersizle düzelebiliyor.

KARAR TV’DEN İZLEYEBİLECEĞİNİZ EGZERSİZ VİDEOLARI İLE AĞRILARINIZA SON VERİN

Sinir sıkışması, kas gerilmesi, eklem ya da kıkırdak aşınmaları nedeniyle oluşan boyun ağrılarına iyi gelen hareketleri Karar TV kişisel antrenörü Murat Kaya’nın videosunu izleyerek öğrenebilirsiniz.

 

BOYUN AĞRILARINA İYİ GELEN HAREKETLER - VİDEO İZLE

Yayını Youtube kanalından izleyebilirsiniz: FITNESS SAATİ

Özellikle omuz, omurga ve boyun gibi bölgelerde ağrı hissediyorsanız bunun duruş bozukluğundan kaynaklandığını unutmamalısınız. Duruş bozukluğunuzu düzeltmediğiniz sürece, uyguladığınız her çözüm geçici olarak işe yarayacaktır.

Öte yandan sürekli boyun ya da farkı bölgelerinizde ağrı şikayetiniz varsa, bunun nedenini öğrenerek tıbbi destek almanız da doğru olacaktır. Ciddi bir durumda egzersizler yeterli olmayacaktır.

Bu nedenle şu bilgilendirme de faydalı olacaktır:

BOYUN AĞRISI NASIL GEÇER? BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Boyun ağrınız bir darbe ya da travma sonrasında oluşmadıysa, kendi kendinize uygulayabileceğiniz bazı yöntemler vardır:

Buz ve/veya ısı: Buz uygulamak, şişliği ve ağrıyı azaltmak için antienflamatuar olarak kullanılabilir. Başlangıçta, boyun ağrısı için soğuk kompres kullanmak daha iyidir. Bunun nedeni soğuk uygulamaların küçük kan damarlarını geçici olarak kapatabilmesi ve şişmeyi engellemesidir. Birkaç gün sonra, alternatif olarak buz veya ısı uygulanabilir. Sürekli ısı uygulamak, şişliğin artmasına neden olabilir.

Dinlenme: Boyun gerginlikleri ve burkulmaların çoğunda, birkaç gün boyunca dinlenmek, kaslara ve tendonlara kendiliğinden iyileşmek için gerekli süreyi sağlar. Daha fazla ağrıya neden olan yorucu faaliyetlerden veya hareketlerden kaçınmak için dikkatli olmak önemlidir.

Masaj: Çoğunlukla buz veya ısı uygulandıktan sonra tercih edilmelidir. Derinlemesine bir masaj, kas gerginliği ile spazmları yatıştırır ve ağrıyı azaltır.

Yaşam tarzı değişiklikleri: Bazı aktivitelerin boyun ağrısını tetiklediği tespit edilirse, bu aktivitelerin sınırlandırılması veya önlenmesi gerekebilir. Örneğin, akıllı telefonda zaman geçirildikten sonra boyun ağrıyorsa bu faaliyet azaltılmalıdır. Ayrıca telefona bakarken boynu daha dik tutmak için telefonun göz hizasına yakın tutulması gerekir.

Duruşu düzeltmek: Kötü duruş boyun ağrısına neden oluyorsa, basit değişiklikler ağrıya çözüm olabilir. Çalışırken doğru şekilde konumlandırılmış sandalye, monitör ve klavye kullanmak, uyurken doğru uyuyuş pozisyonu almak (sırt üstü) ve boynu destekleyen yastıklar kullanmak ağrıları azaltabilir.

Reçetesiz ilaçlar: Birçok reçetesiz ağrı kesici iltihabı azaltmak veya ağrı sinyallerinin beyne ulaşmasını engellemek için kullanılabilir.

Boyun ağrısı geçtikten sonra ufak egzersizlerle kasları kuvvetlendirip, esnemesini sağlayabilirsiniz.

BOYUN AĞRISININ ÖZELLİKLERİ

Boyundaki ağrılar genel olarak batıcı tarzda olmaktan çok künt ağrılar şeklindedir. Boyun ağrıları sıklıkla uyuşma, karıncalanma, elektrik çarpması tarzı hislerle birlikte olabilir. Bazı durumlarda boyun hareketleri ile ağrılar kötüleşebilir. Boyun ağrılarına baş dönmesi eşlik edebilir.

BOYUN AĞRISI SEBEPLERİ

Kemik, kas ve bağ yapıları ve disk bozuklukları nedeniyle boyunda ağrı olabilir. Boyun fıtığı, dejeneratif disk hastalığı, kireçlenme, servikal dar kanal ve yaralanmalar boyun ağrısının sık birer sebebidir. Nadiren tümörler, boyun bölgesinde ağrı sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Boğazda uzun süren enfeksiyonlar da şişmiş lenf nodları ile birlikte boyun ağrısına sebep olabilir.

Kalp, akciğer rahatsızlıkları gibi bazı durumlar boyunda yansıyan ağrı yapabileceği gibi, boyun ağrıları baş, yüz, sırt, göğüs ve omuz bölgelerine yayılım gösterebilir.

BOYUN AĞRISINDAN KAÇINMA

Duruş bozukluğu, en önemli boyun ağrısı nedenlerinden biridir. Postür düzenlemeleri ile uygun oturma, yatma ve yürüme boyun ağrılarından kaçınmanın en önemli kurallarından biridir.

- Yastık yüksekliği de boyundaki kasları etkiler. Uygun yükseklikte yastık kullanılmalıdır.

-Televizyon, bilgisayar, tablet gibi aletleri kullanırken ekranın baş hizasında olması önemlidir. Böylece boynun aşırı öne eğilmesi engellenir.

-Düzenli egzersiz yapılmalıdır. Kasların kuvvetlenmesi kas yorgunluğu nedeniyle gelişen ağrıların şiddetini ve sıklığını azaltır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN