Evde yapılabilecek boyun ve omuz hareketleri videosu | Fitness Saati izle! Ağrılar sona erecek!

Evde yapılabilecek boyun ve omuz hareketleri videosu | Fitness Saati izle! Ağrılar sona erecek!

Evde kolaylıkla yapılabilecek fitness hareketleri ile boyun ve omuz ağrılarından kurtulmak mümkün. KARAR TV'nin kişisel antrenörü Murat Kaya, zinde bir bedene sahip olabilmek için yol gösteriyor. Hareketleri video ile öğrenebilir ve kısa sürede ağrılarınızdan kurtularak daha rahat bir vücuda sahip olabilirsiniz. İşte Fitness Saati videosu...

Sağlıklı yaşam için beslenme kadar hareketlilik de önemli. Sadece fazla kilolar değil, özellikle oturarak çalışanlarda boyun ve omuz gibi bölgelerde görülen kronik eklem ve kas ağrıları artık çoğu kişide görülüyor. 

Murat Kaya sizlere, boyuna ve omuza iyi gelen hareketleri gösterecek. Evde ve ofiste rahatlıkla uygulanabilen bu hareketler oldukça basit. Düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde iyi sonuçlar veren hareketleri Karar TV kişisel antrenörü Murat Kaya’nın Fitness Saati videosundan izleyerek öğrenebilirsiniz.

FİTNESS SAATİ - VİDEO İZLE

İLK FİTNESS HAREKETİ

İlk harekette elimize bir sopa alıyoruz ve kollar hafif açıkken sopa başın üzerine kadar kaldırılacak. Nefes verilirken sopa yukarı kaldırılacak. Bu sırada kol açısının bozulmamasına dikkat edilecek. Harekete ön omuzda yanma olana kadar devam edilecek. Yanmanın ardından hareket 10 kez daha tekrar edilecek.

19-12/09/karar-1.jpg

İKİNCİ FİTNESS HAREKETİ

İkinci harekette sopa arkaya alınıyor ve omuz başlarıyla birlikte sopa geriye doğru itilecek. Omuz başları alt çevresinde ve kürek kemiği üst çevresinde yanma hissedilmelidir. Yanma hissedildikten sonra 10 kez tekrar edilecek.

19-12/09/karar-tv-2.jpg

ÜÇÜNCÜ FİTNESS HAREKETİ

Üçüncü harekette daha uzun bir sopa alacağız. Sopa, sol tarafa olabildiğince gergin bir şekilde kaldırılacak ve başlangıç pozisyonuna geri dönülecek. Nefes verirken başımız yanda ve nefes alırken başlangıç pozisyonunda olacağız. Bu harekette omuzların yan kısmında yanma hissedilmelidir. Yanma hissedildikten sonra yine 10 tekrar yapılmalıdır.

Aynı hareket sağ tarafa da yapılmalıdır.

19-12/09/karar-tv-3.jpg

DÖRDÜNCÜ VE BEŞİNCİ FİTNESS HAREKETİ

Dördüncü harekette omuzlar nefes alırken yukarı kaldırılacak ve nefes verirken indirilecektir. Kollar gergin olacak ve yalnızca omuzlar hareket edecek. Boyun çevresinde yanma hissedilecek ve 10 tekrar yapılacak.

Beşinci harekette ön omuz kapalıyken yukarı doğru kaldırıp geriye doğru bırakılacak. Yine yanma hissedilecek ve 10 tekrar yapılacak.

19-12/09/karar-tv-4-5.jpg

ALTINCI FİTNESS HAREKETİ

Altıncı harekette sopa sırt kısmında kolların arasından geçirilir. Omuzlar öne doğru itilerek tekrar serbest bırakılır.

19-12/09/karar-tv-6.jpg

YEDİNCİ FİTNESS HAREKETİ

Yedinci harekette ister tek kol ister çift kol direnç sağlanacak. Avuçlar aşağı bakarken tamamen yukarı bakacak şekilde çevrilir. Bu şekilde kol kasları harekete geçirilir. Omuz içinde yanma oluştuğunda 10 tekrar yapılmalıdır.

19-12/09/karar-tv-7.jpg

SEKİZİNCİ FİTNESS HAREKETİ

Sekizinci harekette ele herhangi bir ağırlık alınır. Kol ağırlıkla birlikte omuz rahatken ileri ve geri sallanır. Sonrasında içe ve dışa sallanır. Daha sonra yuvarlak çizilir. Her hareketten sonra yanma oluştuktan sonra 10 tekrar yapılmalıdır.

19-12/09/karar-tv-8.jpg

DOKUZUNCU FİTNESS HAREKETİ

Dokuzuncu harekette ellerde birer ağırlık varken avuçlar geri bakacak ve kollar hafif bükülüyken açabildiğiniz son pozisyona kadar açın ve kapatın. 10 tekrarı unutmayın.

 19-12/09/karar-tv-9.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN