Yeni yılın yeni egzersiz trendi: Float Fit

Yeni yılın yeni egzersiz trendi: Float Fit

Su üzerinde dengede dururken egzersiz yapmak 2017'nin fitness trendi. Sörf tahtasına benzeyen bir tahta üzerinde yapılan ve 'Float Fit' adı verilen bu egzersizin vücuttaki tüm kasları çalıştırdığı belirtiliyor.

2017'nin egzersiz trendlerinden biri de 'Float Fit'. Yani su üzerinde, sörf tahtası gibi olan özel bir matla yapılan egzersiz. 2016'da çok tuttuğu belirtilen 'Float Fit'in önümüzdeki sene çok daha yaygınlaşacağı belirtiliyor.
 
İngiliz Independent gazetesinin haberine göre suda bir mat üzerinde dengede durma üzerine kurulu egzersiz sisteminde mekik de çekiliyor şınav da. Aynı zamanda plank, burpees and mountain climbers adı verilen egzersizler de yapılabiliyor. Pilates ve yogadaki mat hareketleri burada da uygulanıyor. Vücuttaki tüm kasları çalıştırmaya yönelik sistemde 30 dakika içinde ortalama 400 kalori yakılabildiği belirtiliyor. Zira su üzerinde ayakta kalmaya çalışmak ve aynı zamanda egzersiz yapmak hayli zor. Suya sık sık düşülüyor, bunun da egzersizin eğlenceli bir bölümü olduğu kaydediliyor.

Bu egzersizin yapıldığı tahtayı bulan isim Leila Francis Coleman'ın esin kaynağı çocukluğunda yaptığı yelken sporu olmuş. 2015'te başlanan bu egzersizleri bugün her yaştan kişinin yaptığını belirten Coleman "80 yaşında bile yapan var" diyor. Bu arada egzersiz için kullanılan tahtanın fiyatının 699 pound (3 bin 41 TL) olduğu kaydediliyor.
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN