Bu dünyadan gülümseyerek geçti

Bu dünyadan gülümseyerek geçti

‘Lady’ şarkısıyla hafızalara kazınan, Amerikalı country müzik şarkıcısı Kenny Rogers hayata veda etti. Rogers’ın cenazesi koronavirüs önlemleri nedeniyle ileri bir tarihte yapılacak.

Country ve pop müzik listelerinin özellikle 70’li ve 80’li yıllarda domine eden isimlerden biri olan Kenny Rogers 81 yaşında hayata veda etti. Kariyeri boyunca üç Grammy ödülü kazanan sanatçının basın sözcüsü ölüm haberini “Kenny Rogers doğal sebepler sonucunda ailesinin yanı başında huzur içinde evinde ebediyete göçmüştür” sözleriyle duyurdu. Sanatçının ölümünün ardından müzik dünyası ve hayranları yasa boğuldu. Rogers’ın cenaze töreninin koronavirüs salgını önlemleri sebebiyle ileri bir tarihte yapılacağı belirtildi.

KİMDİR?

1938’de doğan Kenny Rogers müziğe 1950’lerde başladı. Bir süre rock’n roll ve caz söyleyen şarkıcı ardından country müziğe geçti. 1967’de The First Edition grubunun kurucuları arasında yer aldı. Solo kariyerine 1976’da başladı. 60’dan fazla hit şarkıya imza atan sanatçı 39 albüm yayınladı. 21 şarkısı listebaşı oldu. En bilinen parçaları arasında ‘Gambler’, ‘Coward of the Country’, Dolly Parton’la düeti ‘Island in the Stream’ ve 1980’de listelerde 6 hafta bir numarada kalan ‘Lady’ yer alıyor. TV dizilerinde başrol de oynayan Rogers, 2013’de country müziğin prestijli ödülü ‘Willie Nelson Yaşamboyu Başarı Ödülü’nü aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN