Bu yıl dünyada en çok kullanılan kelime belli oldu

Bu yıl dünyada en çok kullanılan kelime belli oldu

Dünyaca ünlü İngilizce sözlük Collins Dictionary, bu yıl en fazla 'tecrit' kelimesinin kullanıldığını açıkladı

Buna göre, bu yıl dünyada korona virüs pandemisi nedeniyle hayatımızda önemli bir yere sahip olan 'tecrit' durumu en fazla kullanılan kelime oldu. 

Milyarlarca insanın paylaştıklarını incelediklerini belirten sözlük bilimciler, tecrit kelimesinin kullanımının geçen yıl sadece 4 bin iken, 2020 yılında 250 binden fazla "tecrit" kelimesinin kullanıldığını kaydetti.

En çok kullanılan on kelime arasında diğer pandemi bağlantılı kelimeler ise; Ücretsiz izin anlamına gelen furlough, sağlık alanında kilit işçi anlamına gelen key worker, kendini tecrit etme anlamına gelen self-isolate, sosyal mesafe anlamına gelen social distancing ve koronavirüs oldu.

Collins'e göre, George Floyd'un ABD'deki ölümünün ardından Black Lives Matter hareketi için kullanılan "BLM" kısaltmasının kullanımı % 581 artış kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN