Bunaltıcı sıcaklara yağmur arası! Yarınki hava durumu tahmini nedir? Bugün ve bu hafta hava nasıl olacak?

Bunaltıcı sıcaklara yağmur arası! Yarınki hava durumu tahmini nedir? Bugün ve bu hafta hava nasıl olacak?

Hava sıcaklıkları bazı bölgelerde 40 dereceleri aşarken, Doğu Anadolu ve Doğu Kardeniz'de gök gürültülü sağanak yağışlar devam ediyor. Tatil planı yapmak isteyen vatandaşlar, 'Bu hafta hava nasıl olacak?' sorusunun yanıtını internette araştırıyor. Salı günü akşam saatlerinden itibaren yurt genelinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İşte, 'Meteoroloji Türkiye haritalı hava durumu tahmini'...

'Bu hafta hava nasıl olacak?', 'Bugün ve yarın hava durumu tahmini nedir?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Haziran ayında yurdun bazı bölgelerinde yaşanan 'süper hücre' yağışlarının ardından temmuz ayıyla beraber hava sıcaklıkları hissedilir derecede yükseldi. Fakat önümüzdeki hafta salı gününden itibaren yurt genelinde yağmur geçişleri bekleniyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre '5 günlük haritalı hava durumu tahminleri'...

BUGÜN VE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Tokat ve Trabzon çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Tokat ve Trabzon çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Tokat ve Trabzon çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAĞA DİKKAT

Erzurum, Iğdır, Kars, Ağrı, Erzincan ve Ardahan'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı ve zamanla çok bulutlu olacak.

Erzurum, Iğdır, Kars, Ağrı ve Ardahan ile Erzincan'ın kuzey ve doğusunda öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgar doğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 8, Kars'ta 9, Ağrı'da 11, Erzurum'da 12, Iğdır'da 19 ve Erzincan'da 21 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Iğdır'da 35, Erzincan'da 34, Ağrı'da 30, Kars'ta 26, Erzurum ile Ardahan'da 25 derece olması öngörülüyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Marmara Bölgesi'nde havanın az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölge genelinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak.

Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olacağı bölgede az bulutlu ve açık hava bekleniyor.

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, öğle saatlerinden itibaren orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

SÜPER HÜCRE NEDİR VE NASIL OLUŞUR?

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

SON 7 YILDA HAZİRAN YAĞIŞLARI ARTTI

Ülke genelinde haziran ayı yağışı toplamı 39,5 milimetre olarak gerçekleşti. Bu yağışların normali 30,8 milimetre olurken, geçen yılın aynı ayında 47,3 milimetre yağış meydana geldi.

Yağışlar normaline göre yüzde 28 artarken, geçen yılın haziran ayı yağışlarına göre yüzde 17 düştü. Son 7 yılın haziran yağışları ise normalinin üzerinde gerçekleşti.

Geçen ay İzmir'in güneyi, Akdeniz sahil kesimi, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da yer yer yağışların 5 milimetrenin altına düştüğü gözlendi. Mersin, Anamur civarları, Batman ve Kilis çevrelerinde yağışlarda yüzde 80'in üzerinde azalışlar görüldü.

Kırklareli son 40 yılın en yüksek yağışını aldı. Bu il, 139 milimetre ile en fazla yağış alan il olurken, en az yağış ise 1 milimetre ile Kilis'e düştü.

YAĞIŞLAR İSTANBUL'DA ARTTI, ANKARA VE İZMİR'DE AZALDI

Genel Müdürlük verileri üç büyük şehirdeki yağış durumunu da ortaya koydu. Buna göre, geçen ay İstanbul'a 83,2 milimetre yağış düşerken, bu değer, normaline ve geçen yılın haziran ayına göre yüzde 100'den fazla artış anlamına geliyor.

Ankara'da ise haziran ayı yağış ortalaması 55,9 milimetre oldu. Yağışlarda, normaline göre yüzde 66,4 artış, geçen yılın haziranına göre yüzde 22,1 düşüş görüldü.

İzmir'de ise geçen ay 23,6 milimetre yağış düştü. Buna göre, yağışlarda normaline göre yüzde 100 artış, geçen yılın haziranına göre ise yüzde 11,3 düşüş yaşandı.

EN FAZLA YAĞIŞ ARTIŞI MARMARA'DA

Marmara Bölgesi'nde ise haziran ayı yağış ortalaması 79,8 milimetre oldu. Yağışların normali 35 milimetre ve geçen yılın haziran ayındaki yağış ortalaması 38,2 milimetre olarak belirledi. Buna göre, yağışlarda normaline ve geçen yıl haziran ayına göre yüzde 100'den fazla artış gerçekleşti.

Ege Bölgesi'nde de haziran ayı yağış ortalaması 37,7 milimetre olarak gerçekleşti. Yağışlarda normaline göre yüzde 95 artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 düşüş yaşandı.

Haziran ayı yağış ortalaması 45,7 milimetre olan İç Anadolu Bölgesi'nde yağışlarda normaline göre yüzde 42 artış, geçen yıl haziran ayı yağışlarına göre yüzde 34 gerileme görüldü.

Karadeniz Bölgesi'nin haziran ayı yağış ortalaması 76,5 milimetre olarak belirlendi. Yağışlarda normaline göre yüzde 39, geçen yıl haziran ayına göre yüzde 7 artış yaşandı.

Akdeniz Bölgesi'nde ise yağışlar normaline göre yüzde 4 ve geçen yılın haziranına göre yüzde 61 geriledi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise yağışlar normaline göre yüzde 44, geçen yıl haziranına göre yüzde 23 azaldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise yağışlar normaline göre yüzde 57, geçen yıl aynı dönemine göre yüzde 27 düştü.

Öte yandan 1 Ocak'tan itibaren 190 uyarı ve değerlendirme yayınlayan Genel Müdürlük, haziran ayında 40 meteorolojik uyarıda bulundu.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU iPHONE İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ HAVA DURUMU ANDROID İÇİN TIKLAYIN

BUGÜN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (4 TEMMUZ 2020)

Bazı illerde bugün beklenen hava durumu ve günün ortalama sıcaklıkları şöyle:

ANKARA: 35 derece | Az bulutlu.

İSTANBUL: 32 derece | Az bulutlu ve açık.

İZMİR: 36 derece | Az bulutlu ve açık.

ADANA: 36 derece | Az bulutlu ve açık.

ANTALYA: 33 derece | Az bulutlu ve açık.

SAMSUN: 29 derece | Az bulutlu.

TRABZON: 28 derece | Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı.

ERZURUM: 25 derece | Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

DİYARBAKIR: 40 derece | Az bulutlu ve açık.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

5 TEMMUZ 2020 PAZAR GÜNÜ

6 TEMMUZ 2020 PAZARTESİ GÜNÜ

7 TEMMUZ 2020 SALI GÜNÜ

8 TEMMUZ 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ

9 TEMMUZ 2020 PERŞEMBE GÜNÜ

İSTANBUL SEL FELAKETİNİN BİLANÇOSU İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN