Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşında ve nereli? İBB'nin yeni Genel Sekreteri Can Akın Çağlar biyografisi

Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşında ve nereli? İBB'nin yeni Genel Sekreteri Can Akın Çağlar biyografisi

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'un yaş haddinden dolayı emekliye ayrılacak olmasından dolayı yerine gelecek isim belli oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden biri olan Can Akın Çağlar'ın yeni genel sekreter olarak atandığını duyurdu. İşte 'Can Akın Çağlar'ın hayatı ve kariyeri'...

'Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşında ve nereli?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'tan boşalacak koltuğa, 2003-2011 tarihleri arasında Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini yürüten Can Akın Çağlar getirildi. Bankacılık sektörünün önemli isminin hayat hikayesi merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

CAN AKIN ÇAĞLAR KİMDİR?

1962 yılında Sivas'ta doğan Can Akın Çağlar, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede Para ve Bankacılık konulu yüksek lisans programına katılmıştır. Mesleki kariyerine 1985 yılında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nda Bankalar Yeminli Murakıbı olarak başlamıştır. 1995-1997 yılları arasında ABD'de Boston Üniversitesi'nde, Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1997-1998 yılları arasında Egebank AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı ve Ege Yatırım AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin ardından 1998-2003 yılları arasında Family Finans AŞ'de Genel Müdürlük görevini üstlenen Çağlar, 2003 yılında Ziraat Bankası AŞ'ye Genel Müdür olarak atanmıştır.

Genel Müdürlüğü döneminde Ziraat Sigorta AŞ ve Ziraat Hayat ve Emeklilik AŞ'nin kuruluşuna da öncülük etmiştir. 2011 yılında bankadaki görevinden ayrılarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda Kurul Üyesi olarak göreve başlayan Çağlar 2 Mayıs 2014 tarihi itibariyle bu görevinden ayrılarak Eureko Sigorta AŞ'de Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. Çağlar, 10 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Eureko Sigorta AŞ Genel Müdürlük görevinden sonrasında da Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı görevini bırakmıştı.

CAN AKIN ÇAĞLAR KAÇ YAŞINDA?

1962 doğumlu olan yeni İBB Genel Sekreteri, 2020 yılı itibariyle 58 yaşındadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN