Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı? 7 yıl önce hangi tweetleri attı? (Canan Kaftancıoğlu kimdir ve kaç yaşında?)

Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı? 7 yıl önce hangi tweetleri attı? (Canan Kaftancıoğlu kimdir ve kaç yaşında?)

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 7 yıl önceki tweetleri nedeniyle aldığı 9 yıl 8 aylık hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı. Vatandaşlar, 'Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı, hangi tivitleri attı?' sorularının yanıtlarını sosyal medyada tartışıyor. Kaftancıoğlu'nun avukatı "Yargıtay'da bozulacağına inanıyorum. Oradan da bir şey çıkarsa AİHM'e kadar gideriz. Bu bir talimatla yapılan yargılama süreci" açıklamasında bulundu. İşte 'Canan Kaftancıoğlu'nun biyografisi'...

'Canan Kaftancıoğlu ne kadar ceza aldı?', '7 yıl önce hangi tweetleri attı?', 'Canan Kaftancıoğlu kimdir ve kaç yaşında?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beş ayrı suçlamayla verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası istinafta onandı. Sosyal medyada 7 yıl önceki paylaşımları nedeniyle yargılanan Kaftancıoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından mahkum edilmişti. Detaylar haberimizde...

CANAN KAFTANCIOĞLU NEDEN CEZA ALDI?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun geçmiş yıllarda attığı tweetler nedeniyle aldığı 9 yıl 8 aylık hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.

37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından usül ve esas yönünden isabetli bulundu. Yargıtay'a temyiz yolu açık olmak üzere karar verildi. Onamanın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yıl dönümü gününe denk gelmesi dikkat çekti. Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 hapis cezası verilmişti.

Kaftancıoğlu hakkında 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle dava açılmıştı. Kaftancıoğlu'na örgüt propogandasından 1 yıl 6 ay, kamu görevlisine alenen hakaretten 1 yıl 6 ay 20 gün, Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 16 ay, Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılamaktan 1 yıl 8 ay, halkı kin ve düşmanlığa tahrikten 2 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.

"AİHM'E KADAR GİDERİZ"

Kaftancıoğlu'nun avukatı Ergün Özer, kararla ilgili şu açıklamada bulundu: "Karar bize tebliğ edilmeden bir takım basın kanallarına servis edilmiş. Gerekçeli karar bizim elimize ulaşmadı. Geldiğinde gereğini yapacağız. Yasal süreç devam ediyor. Gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra temyize gideceğiz. Ben bu kararın Yargıtay'dan bozulacağına inanıyorum. Oradan da bir şey çıkarsa AİHM'e kadar gideriz. Canan Kaftancıoğlu, karara şaşırmadı. Tahmin ettiğimiz bir karardı. Bu bir talimatla yapılan yargılama süreci."

CANAN KAFTANCIOĞLU HANGİ TWEETLERİ ATTI?

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

1972 yılında Ordu'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV'de (Türkiye İnsan Hakları Vakfı) vaka taraması yaparak 'İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi' isimli teziyle ihtisasını tamamladı.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu'nun kurulmasında önayak oldu. Yakın tarihimizde yaşanan faili meçhul bırakılmış cinayetlere dikkat çeken Yalın Ses yayınlarından 'Benim Babam Bir Kahramandı' isimli derleme kitabı bulunmaktadır.

İletişim yayınlarından Müge Tuzcuoğlu derlemesi 'Roboski İstenmeyen Çocuklar' ve Um:Ag yayınlarından Eren Aysan derlemesi 'Bir Eflatun Ölüm' isimli kitaplara yazı katkısı sunmuştur. Bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanmış yüzü aşkın makalesi vardır.

Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesinde görev almıştır. 'Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri' düzenleme komitesindedir. 2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında il başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştür. Motorsiklet kullanmak ve seyahat etmek hobileri arasındadır. Halen kurucu ortağı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatör olarak çalışmaktadır. Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olup Çağım Işık isminde bir kızı, Rocky isminde sahiplenilmiş köpeği bulunmaktadır.

CANAN KAFTANCIOĞLU KAÇ YAŞINDA?

1972 doğumlu olan Canan Kaftancıoğlu, 2020 yılı itibariyle 48 yaşındadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN