CDC: Kovid-19'un 3 semptomu daha yaygın!

CDC: Kovid-19'un 3 semptomu daha yaygın!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Kovid-19 hastalarının çeşitli belirtiler gösterse de özellikle 3 semptomun yaygın olduğunu açıkladı. Buna göre, koronavirüs (corona virüs) hastalarının çoğu ateş, nefes darlığı ve öksürük semptomlarını taşıyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) Morbilite ve Ölüm Oranı Haftalık Raporu'nda 164 koronavirüs hastasının verileri incelendi.

Hastalar arasında neredeyse yüzde 96'sının ateş, öksürük ya da nefes darlığı sıkıntısı yaşadığı, hastaların yaklaşık yüzde 45'inin 3 semptomu birden gösterdiği belirtildi.

NEFES DARLIĞI ÇEKENLER HASTANEDE

CNN'de yer alan habere göre, öksürük yüzde 84 ile en yaygın semptom olarak belirlendi. İncelenen hastaların pek çoğu ilk olarak öksürük şikayetleri olduğunu söyledi. Öksürüğü yaklaşık yüzde 80 ile ateş takip etti. Nefes darlığı daha çok hastanede tedavi gören hastalarda görüldü.

KOVİD-19'UN DİĞER SEMPTOMLARI

Kovid-19 hastaları kas ağrısı, titreme, yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı, ishal gibi çeşitli semptomlar gösterebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN