Cem Özer: Erdoğan benim sayemde Cumhurbaşkanı oldu

Cem Özer: Erdoğan benim sayemde Cumhurbaşkanı oldu

Sunucu Cem Özer, 1994 yılındaki yerel seçimlerde Zülfü Livaneli'ye İstanbul Belediye Başkanlığı’nı kaybettirdiğini ve Erdoğan’ın kendisi sayesinde Cumhurbaşkanı olduğunu ileri sürdü.

Hakan Bilgin'in YouTube’da yayınlanan programına katılan Sunucu Cem Özer 1991-2007 yılları arasında televizyonda yayınlanan "Laf Lafı Açıyor" programıyla ilgili "Zülfü Livaneli'ye İstanbul Belediye Başkanlığı'nı kaybettiren benim. Benim programda kaybetti. Bu sebeple Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanı oldu" ifadelerini kullandı.  

Özer'in sözleri karşısında şaşıran Bilgin ise "O zaman sayın Sayın Cumhurbaşkanımız senin sayende Cumhurbaşkanı oldu diyebiliriz" deyince Özer de "Aynen, diyebiliriz" diyerek cevap verdi. 

1994 YEREL SEÇİMLERİ 

1994 yılında yapılan İstanbul yerel seçimlerinde Refah Partisi’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 25,19 oy alarak belediye başkanı seçildi. Erdoğan’dan sonra en fazla oyu alan ise yüzde 22,14 ile  Anavatan Partisi’nin adayı İlhan Kesici oldu. Sosyaldemokrat Halkçı Parti’nin adayı Zülfü Livaneli de yüzde 20,30 oranında oy alarak üçüncü oldu.  

Diğer iki aday ise şu şekilde:   

Doğru Yol Partisi: Bedrettin Dalan - yüzde 15,46 

Demokratik Sol Parti: Necdet Özkan - yüzde 12,38 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN