Çin'de bu kez 'bubonik veba' alarmı! 24 saat içinde öldürüyor

Çin'de bu kez 'bubonik veba' alarmı! 24 saat içinde öldürüyor

Koronavirüs (corona virüs) salgınının ortaya çıktığı Çin'de, bu kez 'bubonik veba' alarmı verildi. Yetkililer, vakaların ardından 'salgın riski' bulunduğunu belirterek '3'üncü seviye alarm' durumuna geçti. DSÖ'ye göre, bubonik veba, pireler ve vahşi kemirgenler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Zamanında ve etkili bir tedavi uygulanmazsa 24 saat içinde ölüme yol açabiliyor.

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin'de, bu kez 'bubonik veba' alarmı verildi.

İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bulunan Bayannur'da bir kişide 'bubonik veba' tespit edilmesinin ardından şehir genelinde '3'üncü seviye alarm' verildi.

"YAYILMA RİSKİ VAR!"

Yıl sonuna kadar sürecek alarm durumu ile ilgili yetkililer "Şu anda insanlar arasında 'bubonik veba' salgını yayılma riski bulunuyor. Vatandaşlar kendilerini koruma önlemlerini geliştirmeli, olumsuz sağlık durumlarını acilen bildirmelidir" açıklaması yaptı.

Bu arada hastalığı taşıma ihtimali bulunan hayvanların avlanması ve yenmesi yasaklandı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, bubonik veba, pireler ve vahşi kemirgenler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Zamanında ve etkili bir tedavi uygulanmazsa 24 saat içinde ölüme yol açabiliyor.

AĞRILI ŞİŞLİK VE AKINTI

Hastalık belirtilerinde, bakterilerin vücuda girdiği yere en yakın lenf bezlerinde ağrılı şişme ve iltihaplanma görülür. İleri dönemlerde iltihaplı lenf nodları açılarak akıntlı hal alır. Tedaviye hemen başlanmazsa bakteri vücudun her yerine yayılarak akciğer ve septisemik forma dönüşebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN