COVAX'ın aşı eşitsizliği savaşı: İlk parti Gana'da

COVAX'ın aşı eşitsizliği savaşı: İlk parti Gana'da

DSÖ liderliğinde kurulan ve aşı eşitsizliğinin önüne geçmeyi amaçlayan COVAX, ilk parti koronavirüs aşılarını Gana'ya ulaştırdı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) liderliğinde kurulan küresel işbirliği platformu COVAX, aşıya eşit ulaşım için çalışmalarına başladı. İlk parti yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşıları Gana'ya ulaştı. Hindistan Serum Enstitüsü tarafından üretilen Oxford/AstraZeneca aşısının 600 bin dozunu taşıyan uçağın başkent Akra'ya iniş yaptığı belirtildi.

"BU ÇOK ÖNEMLİ BİR OLAY"

Gazete Duvar'ın haberine göre, DSÖ ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan ortak açıklamada, "COVAX aşılarının Gana'ya gelişi, salgının sona ermesinde kritik önem taşıdığından, bu çok önemli bir olay" denildi. UNICEF'in Gana temsilcisi Anne-Claire Dufay ile DSÖ'nün temsilcisi Francis Kasolo, "Bu 600 bin dozluk aşı teslimatı, düşük ve orta gelirli ülkelere gönderilecek Covid aşılarının ilk dalgasını temsil eden ilk teslimattır" ifadelerini kullandı.

İLK SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞILANACAK

Ganalı yetkililer, cuma günü başlayacak aşı programında önceliğin sağlık çalışanlarına ve yüksek risk altındaki kişilere verileceğini kaydetti.

Ocak ayında, COVAX'ın 2021 yılında yoksul ülkelere 1.8 milyon doz korona virüsü aşısı dağıtmayı hedeflediği açıklanmıştı. Aşıların, söz konusu ülkelerde nüfusun yaklaşık yüzde 20'si için yeterli olacağı belirtilmiş, kendi kendilerini finanse eden ülkelerden gelen talebi ise 2021'in ikinci yarısında karşılayacağı aktarılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN