Dana carpaccio tarifi ve malzemeleri ve Dana carpaccio nasıl yapılır?

Dana carpaccio tarifi ve malzemeleri ve Dana carpaccio nasıl yapılır?

'Dana carpaccio tarifi ve malzemeleri ve Dana carpaccio nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını sofralarında İtalyan rüzgarı estirmek isteyenler tarafından araştırılıyor. İnce ince kesilmiş etlerin efsane bir atıştırmalık haline nasıl dönüştüğünü sizlerde görmek ister misiniz?

Çiğ sığır etinin ince ince dilimlenmesi ile meydana gelen dana carpaccio günümüzde soman ve sebze gibi malzemeler ilede hazırlanmakta. Carpaccionun lezzet veren malzemeleri ise genelde peynir, parmesan, karper, zeytinyağıdır. İşte sevdikleriniz ile oldukça farklı bir deneyim yaşamanız için Dana carpaccio tarifi, malzemeleri ve yapılışına dair bilgiler...

TARİF İÇİN MALZEMELER

320 gram sığır bonfile
160 gram rucola (italyan rokası)
80 gram parmesan peyniri (36 aylık parmigiano reggiano)
30 ml. extravergine zeytinyağı
11 adet limon suyu
5 gram deniz tuzu
1 gram taze çekilmiş tane karabiber

NASIL YAPILIR?

Carpaccio için sığır bonfilenizi, soğutmak için 30 dakika derin dondurucuda bekletin.

Sosunu hazırlamak için zeytinyağı, deniz tuzu, taze sıkılmış limon suyu, taze çekilmiş tane karabiberi çırpıcı ile iyice homojen hale gelene kadar çırpın.

Yaprak kısımlarını sap kısmından ayırdığınız rokaları, bol su ile yıkayın ve daha sonra kağıt havlu ile kurulayın.

Düz bir servis yaprağına 35-40 gram kadar rokayı yerleştirin. Sığır etinizi zar inceliğinde dilimleyin ve yarısını tabağınıza yayın.

Geriye kalan roka yapraklarınızı tabağa koyun ve bir kenara ayırdığınız sığır etlerinizin üzerine kapatın.

Hazırlamış olduğunuz sos karışımını hazırladığınız tabağın üzerine gezdirin ve ince dilimlenmiş parmesan peyniri ile bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Etin donmadan soğuk hale getirilmesi ince ince kesilebilmesi için en önemli noktadır. Carpaccio hazırlarken kullandığınız zeytinyağının kalitesi ise en önemli olandır.

TARİHİ

Carpaccio adını efsaneler göre İtalyan Rönesans ressami olan Vittoria Carpaccio'dan almıştır ve 1950 senesinde Venedikli bir aşçı olan Giuseppe Ciriani, sığır etini pişmiş sevmeyen bir müşterisi iiçin sığır etini ince ince dilimleyerek sunmuştur. Aynı sene Venedik'te çalışmaları sergilenen ressamın şerefine, yemeğe onun ismini verme zarifliğinde bulunulmuştur. Carpaccio'nun pekçok resmi vardır ancak hiç biri yemekler ile ilgili değildir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN