Davutoğlu'ndan Demirtaş'a cevap: Vicdanın kelepçelenmiş

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a cevap: Vicdanın kelepçelenmiş

Ankara'daki patlamayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu provokatif bir açıklama ile Erdoğan'ı işaret eden Demirtaş'a cevap verdi. Davutoğlu ''Demirtaş’ın vicdanı kelepçelenmiştir. Hesap sorulacakca buradayım'' dedi.

[Karar]

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki kanlı saldırının ardından basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı, provokatif bir açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı saldırıdan sorumlu tutan Demirtaş'a cevap erdi. Davutoğlu ''Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile de görüşmeyi planlıyorum'' dedi.

Davutoğlu konuşmasının son bölümünde saldırının hemen ardından provokatif bir dille kanlı saldırıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutan Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Davutoğlu ''Hiçbir siyasi böyle bir saldırı karşısında devleti suçlamaz, teröristleri suçlar. Demirtaş’ın meselesi bu vatandaşların hüznünü paylaşmak değil. Meselesi içimizdeki yangını ülke yangınına çevirmek'' dedi.

Davutoğlu'nun Demirtaş'a eleştirilerinden öne çıkanlar;

PKK'nın bombaladığı çorbacıda katledilen siviller varken bir de devleti mesul göstermek bir parti liderine yakışmaz. Bu tahrike kimse kapılmasın. 6-7 Ekim olaylarında nasıl halkı sokağa dökmüşse yine aynı oyun içerisindedir.

''Demirtaş'ın yaptığı sorumsuzca bir tahrik''

Halkımız artık çok iyi biliyor ve sokağa inmiyor. Bu tahriklere gelmeyin. Hangi siyasi görüşte olursanız olun, lütfen bu tahriklere kapılmayın. Demirtaş'ın sorumsuzca yaptığı açıklamaları açık bir tahriktir.

''Demirtaş’ın vicdanı kelepçelenmiştir''

Demirtaş’ın vicdanı kelepçelenmiştir. Hesap sorulacakca buradayım, her yerdeyim, Ankara’dayım İstanbul’dayım. Halkı devlete kışkırtıyorsa bunlar sorgulanacaktır.

''Demirtaş'ın meselesi vatandaşın hüznünü paylaşmak değil''

Hiçbir siyasi böyle bir saldırı karşısında devleti suçlamaz, teröristleri suçlar. Demirtaş’ın meselesi bu vatandaşların hüznünü paylaşmak değil. Meselesi içimizdeki yangını ülke yangınına çevirmek. Demirtaş’ın ikili dilini HDP’ye oy veren vatandaşlarımız da görecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN