İnce ve çıtır kurabiye hamuru içerisine akışkan kakaolu fındık kreması koyularak hazırlanan İzmir bombasına Erzurum’dan doğal ve enerjik bir rakip çıktı. Çikolata yerine yerli Karnavas dut pekmezi, tereyağı ve ceviz kullanılarak hazırlanan “Erzurum bombası”, zengin besin değeriyle kentteki tatlı kültürüne yeni bir soluk kazandırdı. Fırından çıktığında akışkan yapısı, doğallığı ve hafifliği ile tatlı tutkunlarından geçer not almayı başardı.

PEKMEZ VE CEVİZİ BULUŞTURAN LEZZET
İzmir bombasının çıtır hamur konseptinden esinlenerek geliştirilen lezzet, yapay tatlandırıcı ve endüstriyel fındık kreması ile değil coğrafi işaret tescilli yerel ürünler kullanılarak hazırlanıyor. Erzurum’un ünlü Karnavas dut pekmeziyle kaliteli yerli ceviz içiyle doldurulan hamur topları, kışın dondurucu soğuklarında tam bir enerji deposu oluyor.

SOĞUKLARDA ŞİFA DA OLACAK
Tatlıyı geliştiren Selami Atiş usta, kentin zengin gastronomi mirasına kazandırdıkları yenilikçi lezzetle ilgili, "İzmir'in çikolatalı bombası varsa, Erzurum'un da neden kendine has bir bombası olmasın dedik. Ancak biz yapay tatlandırıcılar veya çikolata yerine, kendi topraklarımızın eşsiz lezzeti olan dut pekmezini ve çıtır yerli cevizlerimizi bir araya getirdik. Erzurum, kış aylarında oldukça sert ve soğuk bir iklime sahip. Bu soğuk günlerde insanlara hem şifa olacak hem de yüksek enerji verecek doğal bir tatlı arayışındaydık. Geleneksel ürünlerimizi modern bir sunumla birleştirince ortaya atom gibi, adeta bomba gibi bir lezzet çıktı. Şimdiden tadan misafirlerimiz sıklıkla sormaya ve sipariş vermeye başladı” dedi.
