Bodrum' da 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla gerçekleştirilen deniz dibi temizliği, Bodrum Kumbahçe sahilinde yapılan final etkinliği ile sona erdi.
1/14
Bodrum Belediyesi tarafından 15 Mart 2015 tarihinde Gümüşlük'te başlatılan ve Bodrum Yarımadası genelindeki 12 plajda gerçekleşen deniz dibi temizlik kampanyası Kumbahçe Meydanı'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle son buldu.
2/14
Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclisi üyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
3/14
Kumbahçe sahilinde gerçekleşen deniz dibi temizliğinde, gönüllü dalgıçlardan oluşan ekip Bodrum Belediye personelinin yardımıyla deniz dibini temizledi.
4/14
Yapılan çalışmada 857 kilo atık çıkarıldı.
5/14
Çocuklar da deniz dibi temizleme etkinliğine hazırladıkları renkli pankartlarla destek oldu.
6/14
Yapılan konuşmaların ardından deniz dibi temizlik çalışmalarına destek veren kurum, kuruluşlar ile dalgıçlara teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.
7/14
Denizden çıkartılan atıklar sahilde sergilendi.
8/14
Çalışmaya katılan dalgıç ve temizlik görevlilerinin resimleri çizildi.
9/14
Vatandaşlar da çevre gönüllülerine destek verdi.
10/14
Denizden çıkartılan atık ve çöpler çevreye kötü kokunun yayılmasına sebep oldu.
11/14
Denizin dibinden çıkartılan çöpler ile ilginç figürler oluşturuldu.