Düğünler ne zaman başlayacak? Düğün salonları ne zaman açılır? Alınacak tedbirlerle ilgili açıklama

Düğünler ne zaman başlayacak? Düğün salonları ne zaman açılır? Alınacak tedbirlerle ilgili açıklama

Koronavirüs tabirleri kapsamında mart ayından bu yana kapatılan düğün salonlarının ne zaman açılacağı ve düğünlerin ne zaman ve nasıl yapılacağına dair konu henüz netleşmiş değil. Aylar sonra ilk kez yüz yüze toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda düğünlerin ne zaman başlayacağı masaya yatırılacak.

Söz konusu toplantı, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek. Uzun zamandır yasak olan düğünlerin ne zaman başlayacağı ve düğün salonlarının ne zaman açılacağı konusu da karara bağlanabilir. Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Özlü, düğünlerin nasıl yapılması gerektiği, hangi tedbirler alınması gerektiği ile ilgili uyarılarda bulundu.

DÜĞÜNLER NE ZAMAN BAŞLAR?

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan düğün salonları, 1 Haziran 2020 tarihinde başlayan normalleşme sürecinde hizmet vermeye başlayan sektörler arasında yer almadı. Uzun süredir Cumhurbaşkanlığı Kabinesi video konferans ile yapılıyordu. Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde aylar sonra ilk kez yüz yüze yapılacak Kabine Toplantısında düğün salonlarının ne zaman açılacağı gündeme gelecek.

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN DÜĞÜNLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde; düğün salonlarının ne zaman açılacağına yönelik net bir tarih vermenin mümkün olmadığını belirten Prof. Dr. Tevfik Özlü, bunu belirleyecek makamın kendileri olmadığının altını çizerek, kapalı mekânlarda, düğünler de dâhil kongre ve toplantıların yakın zamanda pek olacak gibi durmadığını ifade etti.

Ortamın yeteri kadar güvenli olmadığına dikkati çeken Özlü, düğünlerin, gelenek-görenek icabı, çok kalabalık olduğunu anımsatırken, sosyal mesafenin ortadan kalkacağını söyledi.

Böylesi bir salgında eski rutine uygun düğünlerin yapılamayacağına işaret eden Özlü, düğüne başka kentlerden de katılım olacağını, bunun da ayrı bir risk olduğunu kaydederek, istenmeyen bir durumun yaşanması hâlinde 500 kişinin birden karantinaya alınabileceğini aktardı.

Mutluluğun paylaşılması amacıyla oluşturulan bu etkinlikle birlikte bir kâbusun içerisinde kendimizi bulabileceğimizi ifade eden Özlü, sadeleştirilerek, aile içerisinde, daha az kalabalıkla düğün yapılması gerektiğini ya da açık hava mekânlarının kullanılması gerektiğini önererek, tedbirlerin alınıp, sosyal mesafenin korunması durumunda açık havada düğün yapılmasının sakıncalı olmayacağını savundu.

Düğün salonu işletmecilerinin, organizasyon şirketlerini misafirlerini riske atmadan, yeni formatlar geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Özlü, misafirlere düğüne nereden girip çıkacaklarını, nasıl davranacaklarını yazılı kuralların yer aldığı bir liste de gönderilebileceğini belirterek, gelenlerin de ona göre davranacağını kaydetti.

Takı merasimi, tebrikleşmenin de uzaktan yapılabileceğini aktaran Özlü, belediyelerin de elini taşın altına koyup, düğün yapılabilecek açık, güvenli alanlar oluşturabileceğini anlattı.

Öte yandan düğün salonlarının ne zaman açılacağı ve faaliyetlerine ne zaman başlayacağı ile ilgili henüz tarih açıklanmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN