10 milyon sterlin için başbakanlık yarışından çekildi

10 milyon sterlin  için başbakanlık yarışından çekildi

İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson’ın, Muhafazakar Parti içindeki liderlik yarışından son anda çekilme kararına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Buna göre, anılarını yazmak ve çeşitli platformlarda konuşmalar yapmak için bazı ajanslarla görüşmeler yürüten Johnson, liderlik yarışını kaybetmesi halinde ‘fiyat kırmak’ zorunda kalacaktı. Artı Gerçek’in aktardığına göre, The Observer gazetesine konuşan kaynaklar, Johnson’ın Rishi Sunak’la liderlik yarışına girip kaybetmesi halinde ‘değerinin yarı yarıya düşeceğini’ ileri sürdü. Kaynaklara göre, parti içi seçime girmesi, Johnson’ın yılda 10 milyon sterlinlik kazancı riske atması anlamına gelecekti.

Eğlence sektöründen kaynaklar, eski başbakanın koltuğa dönme girişiminden kısmen para sebebiyle vazgeçtiğini söyledi. Pandemi kurallarını çiğnemesi nedeniyle para cezası alınca temmuz ayında istifa eden Johnson’ın, kitaplarının yayımlanması ve konuşma yapmak için bazı eğlence ve yetenek ajanslarıyla görüşmeler yaptığı biliniyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN