130 yıl sonra İngiltere'de bir ilk: Prens Harry ifade verecek

130 yıl sonra İngiltere'de bir ilk: Prens Harry ifade verecek

Prens Harry, Daily Mirror'ın yayıncısına karşı yasadışı bilgi toplama suçlamasıyla dava açtı. Dün başlayan davada Prens Harry tanıklık yapacak. Bu durum 130 yıldır mahkemede ifade veren ilk kraliyet üyesi olarak tarihe geçecek.

Prens Harry'nin Mirror gazetesini çıkaran medya grubuna açtığı davası başladı. Sussex Dükü, yasa dışı olarak telefonuna erişmekle suçladığı medya grubuna karşı açtığı davada tanıklık yaptığında, 130 yıldır mahkemede ifade veren ilk kraliyet üyesi olacak.

Prens Harry, Daily Mirror'ın yayıncısına karşı yasadışı bilgi toplama suçlamasıyla açtığı dava başladığında Yüksek Mahkeme'ye çıkacak.

KRAL EDWARD'DAN SONRA BİR İLK

Harry, Sunday Mirror ve Sunday People'ın da aralarında bulunduğu yayınlarda çalışan gazetecilerin telefon korsanlığı yaptığı, yasa dışı faaliyetler için özel dedektif kullanarak bilgi elde etme yöntemleri uyguladığı iddiasıyla Mirror Group Newspapers (MGN) şirketine tazminat davası açtı.

VII. Edward'dan bu yana Harry, mahkemede tanıklık yaparak kraliyette bir ilke imza atmış olacak. Edward, 1870'teki bir boşanma davasında ve 20 yıl sonrasında bir kart oyunuyla ilgili iftira davasında tanık olarak ifade vermişti. Kraliyet görevlerini bırakarak ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Harry'nin Londra'daki mahkemeye gitmesi ve gazete avukatları tarafından tanık kürsüsünde çapraz sorgulamaya tabi tutulması bekleniyor.

1 STERLİNLİK DAVA AÇMIŞTI

Harry ve eşi Meghan Markle, üç yıldan uzun bir süre önce ABD'de taşınmış olsalar da, İngiliz mahkemelerindeki hukuk savaşları sürüyor. Meghan Markle da geçen yıl Mail on Sunday gazetesine özel hayatının mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle 1 sterlinlik dava açmıştı.

Öte yandan, 6 Mayıs'taki taç giyme töreni sonrası ilk kez yeniden İngiltere'de bulunan Harry, babası Kral Charles ile görüşemeyecek. Çünkü Kral, beş günlük bir tatil için Romanya'da bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN