2024 Olimpiyatları’nda kriz derinleşiyor: 35 ülkeden ‘Rusya ve Belarus katılmasın’ çağrısı

2024 Olimpiyatları’nda kriz derinleşiyor: 35 ülkeden ‘Rusya ve Belarus katılmasın’ çağrısı

Kanlı Ukrayna işgalinin ardından yaptırımlarla mücadele eden Rusya ve müttefiki Belarus’un Fransa’da gerçekleşecek olan 2024 Olimpiyatları’na katılıp katılmama durumları onlarca ülkeyi Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne karşı çağrı yapmaya itti.

Rusya lideri Vladimir Putin’in başlattığı Ukrayna savaşından sonra Rusya’ya karşı yoğun yaptırımlar uygulayan Batı, işgale karşı net tavır göstermeyen Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) tepki yağıyor.

‘RUS VE BELARUSLU SPORCULARA İZİN VERMEYİN’

Litvanya Spor Bakanı Jurgita Siugzdiniene, ABD, Almanya ve Avustralya’yla beraber 35 ülkeden oluşan bir grubun Rus ve Belaruslu sporcuların 2024 Olimpiyatları’ndan men edilmesini talep edeceğini söyleyerek 2024 Paris Olimpiyatları üzerindeki belirsizliği derinleştirdi.

Bakan Siugzdiniene, "Bütün ülkeler hemfikir olduğu için boykota ihtiyaç duymayacağımız yönde ilerliyoruz" dedi.

‘UKRAYNALI 228 SPORCU ÖLDÜ’

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, yasağın çağrısını görüşmek üzere 35 bakanın katıldığı çevrimiçi toplantıya katılarak, Rusya'nın saldırganlığı sonucunda 228 Ukraynalı sporcu ve antrenörün öldüğüne işaret ederek "Ölümlerin ve füze saldırılarının olduğu bir Olimpiyat sporu varsa, hangi milli takımın birinci olacağını bilirsiniz. Terör ve Olimpizm iki zıt şeydir, birleştirilemezler" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN