25 yaşındaki Pavel Progojin komutayı devralmak için harekete geçti: Wagner'de oğul Progojin dönemi mi başlıyor?

25 yaşındaki Pavel Progojin komutayı devralmak için harekete geçti: Wagner'de oğul Progojin dönemi mi başlıyor?

Sansasyonel ve şüpheli bir uçak kazasında Yevgeniy Prigojin'in ölümü sonrası Rus paralı asker grubu Wagner'in başına kimin geçeceği tartışması sürüyor. Bazı iddialara göre paralı askerlerin Rus ordusına bağlı faaliyet yürütecek. Ancak ABD'li düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü'ne göre, Prigojin'in 25 yaşındaki oğlu Pavel'in, grubun komutasını almak için harekete geçti. Söz konusu hamle, Putin'in 'Gri Saç' olarak anılan Wagner komutanı Andrey Troshev'e yeni görev vermesi sonrası geldi.

ABD'li düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (Institute for the Study of War-ISW) Rus paralı asker grubu Wagner'in şüpheli bir uçak kazasında ölen lideri Yevgeniy Prigojin'in 25 yaşındaki oğlu Pavel'in, grubun komutasını almak üzere harekete geçtiğini öne sürdü.

Buna göre, Pavel Prigojin, Rus ulusal muhafız birliği Rosgvardia ile paralı asker örgütünün Ukrayna'da yeniden savaşa katılması için görüşmeler yapıyor. Söz konusu hamle, 'Gri Saç' olarak anılan Wagner komutanı Andrey Troshev'in Savunma Bakanlığı ile anlaşmasının ve geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kamuoyu önünde kucaklanmasının ardından geldi.

1712073-pavel-prigojin.jpgPavel Prigojin

'PUTİN İLE GÖRÜŞEN TROSHEV'E ALTERNATİF OLABİLİR'

ISW'ye göre bu durum 'bazı Wagner personelinin Kremlin ve Savunma Bakanlığı'na bağlı Troshev'e karşı Prigojin bağlantılı bir alternatif etrafında toplanmak istediklerini' gösteriyor. Artı Gerçek'in aktardığı ABD merkezli analistlere göre "Rosgvardia bunu tek başına yapacak lojistik altyapıya sahip olmadığından, Savunma Bakanlığı her halükarda Rosgvardia'ya bağlı büyük ve yeniden yapılandırılmış bir kuvvet için ekipman ve malzeme sağlamak zorunda kalacak."

ISW, Troshev'in aksine Pavel Prigojin'in Wagner'in adının, sembollerinin, ideolojisinin, komutanlarının ve yönetiminin korunması konusunda pazarlık yaptığını da öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN