90 yaşında 3 bin metre yüksekliğindeki dağa tırmandı! Gençlere taş çıkartır… Üstelik yürüyerek değil…

90 yaşında 3 bin metre yüksekliğindeki dağa tırmandı! Gençlere taş çıkartır… Üstelik yürüyerek değil…

Yaşına hiç aldırış etmeden dağcılık yapmaya devam eden 90 yaşındaki adam 3 bin metre yüksekliğindeki dağa tırmandı! Resmen gençlere ta çıkartan cinsten bu hareket görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik yürüyerek değil çok şaşıracağınız bir yöntemle tırmandı…

Eski toprak deyiminin vücut bulmuş hali 90 yaşındaki Miura Yuichiro, ne yaşına ne etrafına aldırış etmeden 3 bin 776 metre yüksekliğindeki dağa tırmandı. Duyanların hayret ettiği bu olay birçok kişinin “helal olsun” yorumlarına neden oldu. Öte yandan yürüyerek değil daha farklı bir yöntemle tırmanması daha da ilginç geldi.

90 YAŞINDA DAĞCILIĞA DEVAM DEDİ

Miura Yuichiro, 90 yaşında pes etmeden yaptığı o hareketle gündem oldu. Ailesi ve arkadaşlarını yardımı ile 3 bin 776 metre yükseklikteki Fuji Dağı’na tırmandı. Yaşı itibari ile yürümekte zorlanan Yuichiro, özel tasarlanmış tekerli sandalye ile dağın zirvesine çıktı.

dag.jpg

BU İLK DEĞİL

Yuichiro’nun ilk kez dağa tırmanmadığı daha önce 2013 yılında 80 yaşındayken de Everest Dağı’na tırmandığı bilgisi elde edildi. Bunun yanı sıra Japonya’nın en yüksek dağı olan Fuji Dağı’na tırmanması ise görenleri hayrete düşürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN