AB Komisyon Başkanı'ndan mühimmat üretimi hızlandırılsın çağrısı: Salgına gösterdiğiniz çabayı savaşa da gösterin

AB Komisyon Başkanı'ndan mühimmat üretimi hızlandırılsın çağrısı: Salgına gösterdiğiniz çabayı savaşa da gösterin

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı ihtiyaç duyulan mühimmat üretimini artırılması ve hızlandırılması gerektiğini, Avrupa Birliği'nin Kovid-19 salgınında büyük miktarda aşı üretebilmek için gösterdiği çabanın bu savaş için de göstermesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'daki savaşta ihtiyaç duyulan mühimmat üretimini hızlandırmak, büyütmek ve ülkedeki askeri stokları yenilemek için Avrupa Birliği'nin savunma sanayisiyle güçlerini birleştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Ursula von der Leyen, AB'nin Kovid-19 salgını sırasında hızla aşı üretimi için yaptığı hazırlık gibi, bu savaş için gerekli stoku artırmaya yönelik adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Komisyon Başkanı, "Örneğin, savunma sanayisine daha hızlı olmak ve tedarik miktarını artırmak için üretim hatlarına şimdi yatırım yapma imkânı veren gelişmiş satın alma anlaşmaları (yapmayı) düşünebiliriz" dedi.

"MÜHİMMAT GÖNDERMEK İÇİN AYLARCA BEKLEYEMEYİZ"

Von der Leyen, AB'nin kendi askeri stoklarını yenilemek veya Ukrayna'ya 155 mm top mermisi gibi mühimmat göndermek için aylarca ve yıllarca bekleyemeyeceğinin altını çizdi.

Von der Leyen, "Şimdi, gerçekten, üretimi hızlandırmanın ve Ukrayna'nın çok ihtiyaç duyduğu …mühimmatın üretimini artırmanın zamanı geldi" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN