Zelenskiy işgalin 1. yıl dönümü öncesinde konuştu: Silahlar Rusya'nın anladığı tek dildir

Zelenskiy işgalin 1. yıl dönümü öncesinde konuştu: Silahlar Rusya'nın anladığı tek dildir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 1. yıl dönümü öncesinde yaptığı açıklamada "Toprak konusunda vereceğimiz tavizler bizi ülke olarak zayıf gösterecektir. Taviz vermek önemli değil, günlük hayatta milyonlarca kere tavizler veriyoruz. Ama kime vereceğimiz asıl soru? Putin'e mi? Hayır çünkü güvenemeyiz. Onunla diyalog kurmak mı? Hayır çünkü güvenemeyiz." dedi. Zelenskiy, "Silahlar, Rusya'nın anladığı tek dildir." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, savaşın 1. yıl dönümü öncesinde İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye açıklamalarda bulundu. "Silahlar, Rusya'nın anladığı tek dildir." diyen Zelenskiy, "Toprak konusunda vereceğimiz tavizler bizi ülke olarak zayıf gösterecektir. Taviz vermek önemli değil, günlük hayatta milyonlarca kere tavizler veriyoruz. Ama kime vereceğimiz asıl soru? Putin'e mi? Hayır çünkü güvenemeyiz. Onunla diyalog kurmak mı? Hayır çünkü güvenemeyiz." diye konuştu.

Ukrayna'nın toprak vermeyi kabul etmesinin Rusya'nın daha fazla toprak istemesine neden olacağını belirten Zelenskiy, Batı ülkelerinden alınan silah yardımlarının ise barışı sağlayacağının altını çizdi.

Rusya'nın beklenen bahar saldırılarını başlattığını dile getiren Zelenskiy, Ukrayna kuvvetlerinin karşı saldırıya geçene kadar direneceğini ancak Batı'dan daha fazla askeri yardıma ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

"MODERN SİLAHLAR BARIŞIN SAĞLANMASINI HIZLANDIRACAKTIR"

Zelenskiy, "Tabii ki modern silahlar barışın sağlanmasını hızlandıracaktır. Silahlar, Rusya'nın anladığı tek dildir." dedi.

Belarus'un "Ukrayna askerlerinin sınırlarını geçmesi halinde Rusya yanında savaşa katılacağı" açıklamasına da değinen Zelenskiy, "Umarım savaşa girmezler. Eğer girerlerse savaşacak ve hayatta kalacağız. Rusya'nın Belarus'u Ukrayna'ya saldırı için kullanmaya izin vermesi ise büyük bir hata olur" değerlendirmesini yaptı.

"Ukrayna hayatta kalmak için savaşıyor" diyen Zelenskiy, ülkesinin değerler ve ekonomisiyle Avrupa'ya yakınlaştığını da belirtti. Zelenskiy, "Bu yolu seçtik. Güvenlik garantisi istiyoruz. Toprak konusunda vereceğimiz tavizler bizi ülke olarak zayıf gösterecektir. Taviz vermek önemli değil, günlük hayatta milyonlarca kere tavizler veriyoruz. Ama kime vereceğimiz asıl soru? Putin'e mi? Hayır çünkü güvenemeyiz. Onunla diyalog kurmak mı? Hayır çünkü güvenemeyiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN