Devlet kira desteği için kesenin ağzını açtı! Bu illerde yaşayanların kirası devlet kasasından: İşte başvuru şartları!

Devlet kira desteği için kesenin ağzını açtı! Bu illerde yaşayanların kirası devlet kasasından: İşte başvuru şartları!

Kahramanmaraş'ta aynı gün iki büyük deprem meydana gelmesinin ardından bölgedeki 11 şehirde yüz binlerce insan evsiz kaldı. Depremzedelere nakdi yardım yapacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira yardımı da yapacaklarını aktardı. İşte, depremzedelere kira yardımı başvuru şartları...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 36 bin 187 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

deprem-yardim-1.jpeg

Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı felaketi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelere destek maddi destek sağlanacağını söyledi.

13 Şubat 2023 Pazartesi günü Bakanlar Toplantısı'ndan sonra değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere kira desteği ve taşınma yardımı yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca depremzede yakınlarına da yardım sağlanacağını bildirdi.

deprem-yardim-4.jpeg

DEPREM KİRA YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

İlk etapta, oturulamaz hane başına 15 bin TL taşınma ve 2-5 bin arası kira yardımı, hane başına 10 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Bunun yanında 100 bin nakdi yardım da yapılacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Ev sahibi olanlara 5 bin TL, kiracı olanlara 2 bin TL kira yardımı yapacağız. Ev sahibi olanlara 5 bin TL, kiracı olanlara 2 bin TL kira yardımı yapacağız" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışmalar için 100 milyar liralık kaynak ayırdık. Ev sahibi olanlara 5 bin TL, kiracı olanlara 2 bin TL kira yardımı yapacağız. Enkaz kaldırma çalışmalarından hemen sonra inşa çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

deprem-yardim-3.jpeg

DEPREM KİRA DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bir yıl içinde inşallah bu yıkılan binaları elimizdeki tip projelerle yeniden inşa edecek yeniden sahiplerine teslim edeceğiz. 10 bin TL vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlamış olacağız. İster Adıyaman’da ister farklı illerde bir yıl benim vatandaşlarım kalabilecek" ifadelerini kullandı.

Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlara 1 yıl boyunca kira desteğinden yararlanabilecek.

DEPREMZEDE KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Depremzede kira yardımı başvurusunun nasıl yapıldığına dair kamu kurumlarından henüz resmi bilgi paylaşılmadı. Yakın zamanda açıklama yapılması bekleniyor.

deprem-yardim-2.jpeg

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEN İLLER

Kahramanmaraş
Hatay
Adıyaman
Malatya
Gaziantep
Diyarbakır
Şanlıurfa
Kilis
Adana
Osmaniye
Elazığ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN